ContactWinkel

Vreemdeling in het paradijs

Terug
€ 15,99
Niet op voorraad in Boxmeer

Dit boek is (tijdelijk) niet leverbaar

Beschrijving

Tijdens een zeven maanden durend verblijf in een trappistenklooster in New York onderwierp Henri Nouwen zich als een monnik aan alle regels van zwijgen, arbeid en contemplatie.
In zijn dagboeken legde hij de geestelijke en alledaagse ervaringen vast. Hij deed dit met ernst en openheid, kritisch en geestig. De lezer volgt hem door deze 'andere' wereld, die aantrekkelijk is en soms ergerlijk, vol plotselinge herkenning, dan weer teleurstellend, maar altijd intens.
De ontmoeting met het moderne en eeuwenoude kloosterleven was van cruciaal belang voor Henri Nouwen, wiens boeken overal in de wereld worden gelezen. Dit boek is inspirerend én uitdagend voor diegenen die op zoek zijn naar zichzelf.
HENRI NOUWEN (1932-1996) was katholiek priester en professor aan verschillende theologische instituten en universiteiten in de Verenigde Staten. In 1986 verliet hij Harvard en ging hij wonen in de Arkgemeenschap Daybreak in Toronto (Canada), samen met geestelijk gehandicapten en hun assistenten.
Henri Nouwen behoort tot de meest gelezen auteurs uit de tweede helft van de 20ste eeuw op het vlak van christelijke spiritualiteit. Van zijn boeken werden meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht.

Detail product

Verschijningsdatum: 01-01-2019
Uitgever: Lannoo
Isbn: 9789401447461
Uitvoering: Ingenaaid boek
Gewicht: 331 gr
Hoogte: 210 mm
Breedte: 140 mm
Dikte: 22 mm
Aantal pagina's : 236
Taal: Nederlands