EAN:  9789026353550
Publicatiedatum:   23-10-2020
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  432

  Direct leverbaar uit ons (digitaal) magazijn

Schaduwstad van Elizabeth Day vertelt het verhaal van Howard Pink, een selfmade miljonair die zijn leven koopt en gewend is aan macht en geld. Voor de fans van Het feest.

Elizabeth Day is auteur en journalist. Met Steen, papier, schaar won ze de Betty Trask Award voor beste debuut van schrijvers onder de vijfendertig jaar. In 2017 verscheen haar roman Het feest, die direct een bestseller werd. Haar podcast How To Fail werd eveneens een succes, waarna het ook als memoir/selfhelpboek verscheen onder de titel Durf te falen. Day is ook columnist voor de Mail on Sunday en journalist voor onder andere The Telegraph, The Guardian, Vogue, Elle en Harper’s Bazaar.

Elizabeth Day, auteur van Het feest, schreef met Schaduwstad eveneens een vlijmscherpe roman over de Britse elite.

Howard Pink is een selfmade miljonair die zijn leven koopt en gewend is aan macht en geld. Maar achter dit flinterdunne masker schuilt een man die gebukt gaat onder de verdwijning van zijn dochter jaren geleden. Wanneer hij een onvergeeflijke daad begaat, raken de levens van hem, zijn jonge slachtoffer, een ambitieuze journaliste en een oudere dame voor altijd met elkaar verstrengeld op een manier die geen van allen ooit had kunnen vermoeden.

Net als in Het feest heeft Elizabeth Day met Schaduwstad een plotgedreven roman geschreven over de kloof tussen de Britse klassen, tussen rijk en arm, tussen hen voor wie deuren zich openen en anderen die met moeite overleven. Met haarscherpe pen zet ze haar personages neer en snijdt ze ongemakkelijke thema’s aan: een onvergetelijke roman voor iedereen die genoten heeft van Het feest!

‘Een ingenieus grotestadsmysterie, plus ode aan Londen.’ - Trouw

‘Beeldender dan Lanchesters Capital en minder zelfingenomen dan McEwans Saturday. Een verademing.’ – Evening Standard

‘Knap opgezette roman en verslavende pageturner tegelijkertijd.’ – The Observer

  EAN: 9789026353550
  Auteur: 
  Uitgever: Ambo/Anthos B.V.
  Vertaler:  Eefje Bosch
  Publicatiedatum:   23-10-2020
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 137 mm
  Breedte: 216 mm
  Dikte: 36 mm
  Gewicht: 561 gr
  Voorraad: Op werkdagen besteld: morgen afhalen of bezorgd
  Bladzijden: 432