Uw eigen Boxmeerse boekhandel op internet    -    Tijdelijk geen verzendkosten vanaf €20,-
EAN:  9789047627296
Publicatiedatum:   21-11-2019
Uitvoering:  Hardback
Taal:   Nederlands
Hoogte:  171 mm
Breedte:  195 mm
Dikte:  9 mm
Gewicht:  210 gr
Bladzijden:  40

 Direct leverbaar uit ons (digitaal) magazijn

Adriaan van Dis schrijft een Gouden Boekje voor wiebelkonten, peuterpieten en druktemakers!

ADRIAAN VAN DIS (1946) is een Nederlandse auteur en presentator. Hij brak in 1993 door met Indische duinen. Zijn oeuvre omvat onder meer romans, novelles, verhalen en toneel. Verder presenteerde hij onder meer de literaire talkshow Hier is… Adriaan van Dis en maakte hij verschillende reisprogramma’s. Van Dis ontving vele nominaties en prijzen voor zijn werk, waaronder Gouden Uil, de Librisprijs en in 2015 de Constantijn Huygensprijs voor zijn hele oeuvre. Het werk van Van Dis is in vele talen vertaald. LOTTE KLAVER is illustrator en tekenaar. Ze illustreert onder meer (kinder)boeken en ontwerpt voor verschillende opdrachtgevers logo’s, websites, verpakkingen en geboortekaarten.

Adje laat sinaasappelschillen dansen als een slangenbezweerder, geeft zijn stoel de sporen als een dappere ridder en onder de douche verandert hij in een zeemeerman! Adje zit nooit stil op zijn wiebelbillen. Zijn moeder zou hem soms wel op zijn stoel willen vastbinden! Er is altijd wel iemand die hem tot de orde roept: Adje, kleed je aan. Adje, sta rechtop. Adje, doe gewoon! Gewoon? Daar is toch niks aan… Geschreven door Adriaan van Dis en geïllustreerd door Lotte Klaver.

In zijn nieuwe kinderboek ‘Adje doet heel druk’ breekt Adriaan van Dis een lans voor kinderen met ADHD. „Trompetteren met zeep onder je oksel, kan ik iedereen aanraden.” Aldus Adriaan van Dis... - Toef Jaeger, NRC 18 november 2019.

In zijn nieuwe kinderboek ‘Adje doet heel druk’ breekt Adriaan van Dis een lans voor kinderen met ADHD. „Trompetteren met zeep onder je oksel, kan ik iedereen aanraden.” Adje kan sinaasappelschillen laten dansen. Adje is namelijk slangenbezweerder bij het circus. Het hoeft niet nadrukkelijk te worden gemeld, maar het is strikt autobiografisch, aldus de schrijver. „Ik werd als kind vaak in de hoek gezet en moest altijd vooraan komen zitten. En soms ging ik gewoon op de grond liggen. Toen ik dat een keer aan iemand vertelde, zei hij: ‘Adje doet heel druk’. Ik vond dat zo leuk dat ik me voornam die een keer te gebruiken”, zegt hij door de telefoon. Het boekje vertelt een positief verhaal over ADHD, zoals de aandachtstekort- en hyperactiviteitsstoornis heet. Tegenwoordig wordt het gezien als een ‘stoornis’ waar therapie of anders wel flink wat pillen tegenaan gegooid moeten worden, maar het verhaal van Van Dis – rijk geïllustreerd door Lotte Klaver – gaat meer over kinderen met een rijke fantasie, en de wens die te uiten. Adje kan niet stil blijven zitten omdat hij nu eenmaal een ‘stuiterbil’ heeft waardoor hij opeens een hond wordt die de puree van de grond likt, of de onzichtbare Hulk is waar alle kinderen met ontzag naar kijken. „Natuurlijk is het positief over ADHD – vroeger heette dat gewoon ‘druk’. Laat kinderen toch lekker uit het raam kijken. Het is het enige moment in je leven dat je het middelpunt van de aarde bent. Het kan best zijn dat kinderen met ADHD soms als ettertjes worden gezien, en misschien was ik dat ook wel vroeger. Ik ben trouwens nog steeds heel druk.”

  EAN: 9789047627296
  Auteur: 
  Uitgever: Rubinstein Publishing BV
  Publicatiedatum:   21-11-2019
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 171 mm
  Breedte: 195 mm
  Dikte: 9 mm
  Gewicht: 210 gr
  Voorraad: Op werkdagen besteld: morgen afhalen of bezorgd
  Bladzijden: 40
  Reeks:   Gouden Boekjes
  Trefwoorden:   adhd;adje doet heel druk;adriaan van dis;drukke kinderen;eerste gouden boekje;gouden boekje;onrust