De webwinkel van Van Dinter boeken in Boxmeer

Kookboek van Amsterdam


Nederlands | 20-03-2024 | 80 pagina's

9789082347586

Hardback


€ 13,50

  In winkelwagentje
 Van Dinter boeken

   Leverbaar bij onze leverancier




Tekst achterflap

Er valt veel te vertellen over de Amsterdamse keuken. In de eerste plaats natuurlijk over de joodse invloed. Die is verantwoordelijk voor osseworst (op z'n Amsterdams, dus zonder 'n'), broodje half-om en Amsterdams zuur. Verder over Hendrik Beerenburg, de uitvinder van de gelijknamige drank, met zijn kruidenwinkeltje aan de Stromarkt. En over de Febo-kroket, waarvan de naam is afgeleid van de Ferdinand Bolstraat. Of over likeurstokerij Wynand Fokkink, die nog steeds gevestigd is in de stad. Om nog te zwijgen van Amsterdams vet, geen bakmiddel, maar een groente. Dit is een boekje over Amsterdamse gerechten ingrediënten en culinaire gewoontes. Met recepten, herinneringen en een beetje geschiedenis. Van moesselientjes tot pikketanussies.

Details

EAN (ISBN) :9789082347586
Auteur: 
Uitgever :NBC - Het Zwarte Schaap
Publicatiedatum :  20-03-2024
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :190 mm
Breedte :120 mm
Dikte :15 mm
Gewicht :226 gr
Voorraad :Leverbaar bij onze leverancier
Bladzijden :80