* De website is vernieuwd: de oude login's werken niet meer.

Wim Daniels boekt! - seizoen 4, editie 1

Wim Daniëls Boekt! De bekende Brabantse schrijver en colomnist verzorgt weer vier literaire boekentalkshows bij ons. Hij spreekt met drie schrijvers die vers in de verkoop zijn met hun nieuwste literaire werk en dat doet hij - zoals we van Wim gewend zijn - met kennis van zaken, humor en flair.

Deze maand bij Wim aan tafel:

Jaap Robben (1984) over zijn boek Zomervacht. Hij won met zijn romandebuut Birk de Nederlandse Boekhandelsprijs 2015, was al bekend als dichter en maakte samen met illustrator Benjamin Leroy jeugdboeken. Zijn boek werd meteen gebombardeerd tot DWDD boek van de maand. Bekijk dat fragment van de uitzending vooral hier.

Hanneke Hendrix (1980) over haar boek Aswoensdag. Ze is schrijver, hoorspel- en podcastmaker. Ze debuteerde in 2012 met de roman De verjaardagen, die werd genomineerd voor onder meer de Academica Literatuurprijs en de Dioraphte Literatuurprijs. Met haar ook in het Engels vertaalde tweede roman De dyslectische-hartenclub (2014) werd de auteur genomineerd voor de BNG Literatuurprijs. Hendrix schrijft daarnaast voor NRC Handelsblad en &C.

Ingrid Hoogendijk over haar historie: Ons gaat het in ieder geval nog goed. In 1922 kwam de Rotterdamse stoffenhandelaar Michiel Hoogendijk in het bezit van het landgoed Schakenhof in Oost-Pruisen. Daar beleefde hij met zijn vrouw en zeven kinderen de opkomst van het nationaalsocialisme, de oorlog, de komst van de Russen en de ondergang van het Derde Rijk. Ruim tien jaar geleden kwam zijn kleindochter, Ingrid Hoogendijk dus, in het bezit van een omvangrijke verzameling brieven. Het waren de brieven die de gezinsleden elkaar schreven in die roerige tijd.

Houd je van boeken? Dan wil je dit niet missen. Wim Daniëls Boekt is 'n middag met altijd een flinke dosis humor, altijd unieke gesprekken, altijd goede boeken en altijd live muziek. De inloop is vanaf 14:30 uur met diezelfde live muziek.

Het programma is de trots van samenwerkingspartners Van Dinter Boeken, Biblioplus en De Weijer, ze vinden dit seizoen plaats op 25 november, 27 januari, 24 maart en 26 mei.