EAN:  9789000356171
Publicatiedatum:   22-08-2019
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  808

  Leverbaar bij Centraal Boekhuis

De eerste volledige geschiedenis van zowel de westerse als oosterse filosofie

De geschiedenis van de filosofie is een waar epos: de ontdekking van de ideeën, inzichten en leringen van de meest creatieve denkers in de geschiedenis. Maar sinds de publicatie van Bertrand Russell's standaardwerk Geschiedenis van de westerse filosofie in 1945 is er niet meer zo'n allesomvattend werk meer verschenen over de geschiedenis van deze intellectuele reis. Met De geschiedenis van de filosofie brengt filosoof en hoogleraar A.C. Grayling daar verandering in.

Met zijn kenmerkende helderheid en finesse neemt hij de lezer mee van de wereldbeschouwingen en moralen van voor Boeddha, Confucius en Socrates, langs de christelijke overheersing van het Europese gedachtegoed, naar de renaissance en de verlichting, tot aan Nietzsche, Sartre en de filosofie van vandaag de dag. En aangezien de geschiedenis van de filosofie niet compleet is zonder de grote filosofische stromingen uit India, China en de Perzisch-Arabische wereld geeft hij ook hiervan een gedetailleerd overzicht.

Grayling behandelt een breed scala aan onderwerpen, waaronder de metafysica, ethiek, esthetiek en logica. Dit doet hij aan de hand van het gedachtegoed van een groot aantal befaamde filosofen evenals minder bekende maar zeer invloedrijke denkers. Tevens gaat hij dieper in op de vraag wat we van dit geheel aan stromingen hebben geleerd, én op welke vlakken we nog vooruitgang kunnen boeken. Het resulteert in een toegankelijke maar complete geschiedenis die de ogen doet openen.

'Als er iets bestaat als de Briste variant van "De denker", dan is dat zonder twijfel A.C. Grayling.' The Times

'Vijf minuten hierin lezen leidt de hele dag tot interessante overpeinzingen.' Independent

Professor A.C. Grayling is het hoofd van het New College of the Humanities in Londen en fellow van St Anne's College, Oxford. Hij schreef en redigeerde meer dan dertig boeken over filosofie en andere onderwerpen en heeft zich tevens gespecialiseerd in niet-westerse filosofie. Daarnaast schreef hij jarenlang columns voor The Guardian en The Times en was hij voorzitter van de Man Booker Prize van 2014.

  EAN: 9789000356171
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
  Vertaler:  Fred Reurs - Conny Sykora - Vera Sykora
  Publicatiedatum:   22-08-2019
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 165 mm
  Breedte: 238 mm
  Dikte: 58 mm
  Gewicht: 1318 gr
  Voorraad: Leverbaar bij Centraal Boekhuis
  Bladzijden: 808
  Trefwoorden:   boeddha;confucius;denkers;filosofie;filosofische stromingen;geschiedenis;grayling;nietzsche;oosterse filosofie;sartre;socrates;westerse filosofie