Good things

Samin Nosrat


Nederlands | 12-11-2025 | 464 pagina's

9789000375936

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 42,50

 Van Dinter boeken




Tekst achterflap

HET LANGVERWACHTE NIEUWE KOOKBOEK VAN DE BESTSELLERAUTEUR VAN ZOUT, VET, ZUUR, HITTE

‘Recepten, net als rituelen, blijven bestaan omdat ze doorgegeven worden – of dat nu door onze voorouders, buren, vrienden, vreemden op het internet of door mij aan jou is. Een geschreven recept is slechts een sprankje van de ware erfenis: de verbondenheid die je voelt tijdens het koken.’ Samin Nosrat

In Good things staan meer dan 125 favoriete recepten om te maken en te delen van chef-kok Samin Nosrat. Het is een essentiële gids voor koken en tafelen: of je nu zoekt naar een tomatensoep om een vriend te troosten, verbondenheid voelt tijdens een gedeelde maaltijd, of een dinertje voor tien organiseert in je knusse, te kleine appartement.

In dit kookboek vind je go-to recepten als romige ricottapancakes, gestoofde kip met abrikozen en harissa, Calabrische crispy chiliolie, een torenhoge focaccia en een bonte karnemelkcake. Daarnaast deelt Samin tips en technieken, van het kopen van olijfolie (controleer de oogstdatum), tot hoe je écht kunt uitpakken (gebruik de beste
ingrediënten voor je dressing), tot de enige acceptabele vervanging voor Parmigiano Reggiano (Grana Padano, als het echt moet).

In Good things legt Samin, met haar kenmerkende gezelligheid, de essentie vast van hoe koken een belangrijke bron van troost en plezier kan zijn, en nodigt je uit om aan te schuiven aan de keukentafel.

Samin Nosrat is chef-kok, leraar en auteur van de James Beard Award-winnende bestseller Zout, vet, zuur, hitte. Ze is de co-host van de podcast Home Cooking, voormalig eetcolumnist van The New York Times Magazine, en host van de originele Netflix-documentaireserie gebaseerd op haar boek. Samin woont, kookt en tuiniert in Oakland, Californië, met haar geliefde pup, Fava Bean.

Biografie

Samin Nosrat (1979) is chef-kok, leraar en auteur van de James Beard Award-winnende en #1 New York Times-bestseller Zout, vet, zuur, hitte. Ze is ook de co-host van de podcast Home Cooking, voormalig eetcolumnist van The New York Times Magazine, en host van de originele Netflix-documentaireserie gebaseerd op haar boek. Samin woont, kookt en tuiniert in Oakland, Californië, met haar geliefde pup, Fava Bean.

Details

EAN :9789000375936
Auteur: 
Uitgever :Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Publicatie datum :  12-11-2025
Uitvoering :Hardback
Taal/Talen : Nederlands
Status :Nog niet verschenen
Aantal pagina's :464
Keywords :  basiskookboek;kooktechnieken;recepten;smaken;thuis koken;tv-kok