De vijf talen van troost

Als je niet weet wat je moet zeggen, maar wel graag iemand wil steunen of zelf steun wil krijgen

EAN:  9789000378029
Publicatiedatum:   22-02-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  256

  In ons centraal magazijn

'Ik weet niet wat ik moet zeggen': hoe kunnen we goed omgaan met verdriet?

Omgaan met verdriet: we zijn er niet goed in en misschien zijn we het ook nooit geweest. We willen problemen graag oplossen. Daarom is het ook zo moeilijk om iemand te steunen bij iets wat niet op te lossen valt, zoals het verlies van een dierbare.

Huub Buijssen ontdekte dat er vijf talen van troost zijn. Als je weet welke 'taal' de ander spreekt, en jij jouw eigen taal kent, wordt het makkelijker om steun te bieden of om hulp te vragen.

De vijf troosttalen:

 • Luisteren
 • Er zijn voor de ander
 • Iets geven
 • Helpen
 • Lichamelijke aanraking

Rouw is als het ware de prijs van liefde. Buijssen laat zien dat rouw en verliefdheid verrassend veel overeenkomsten hebben. Meer inzicht in deze twee extreme gevoelens voor iemand van wie je houdt, kan meer inzicht geven in hoe je een rouwende het best kunt steunen.

Vele feiten en mythes rondom rouwen komen aan bod zoals: moet je iemand loslaten? Rouw je niet als je niet huilt? Doorloopt iedereen vaste stadia van rouw?

In dit boek biedt Buijssen bovenal troost met verhalen over de ongelooflijke veerkracht van mensen.

'Buijssen weet waarover hij schrijft.' Trouw

Huub Buijssen (1953) is psychogerontoloog, voormalig gezondheidszorgpsycholoog en klinisch psycholoog. Hij heeft meer dan veertig boeken geschreven waaronder de bestsellers Als een dierbare depressief is en De heldere eenvoud van dementie. Zijn boeken zijn vertaald in het Engels, Duits, Deens, Zweeds, Pools, Tsjechisch en Koreaans.

Huub Buijssen (1953) is psychogerontoloog, gezondheidszorgpsycholoog en klinisch psycholoog. Hij heeft meer dan veertig boeken geschreven waaronder de bestsellers Als een dierbare depressief is en De heldere eenvoud van dementie. Zijn boeken zijn vertaald in het Engels, Duits, Deens, Zweeds, Pools, Tsjechisch en Koreaans.

  EAN: 9789000378029
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
  Publicatiedatum:   22-02-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 141 mm
  Breedte: 215 mm
  Dikte: 24 mm
  Gewicht: 376 gr
  Voorraad: In ons centraal magazijn
  Bladzijden: 256
  Trefwoorden:   afscheid;doodgaan;helpen bij overlijden;hulp bij rouwen;nabestaanden;rouw;rouwen;verlies