EAN:  9789020208726
Publicatiedatum:   02-05-2019
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  176

  Leverbaar bij Centraal Boekhuis

Marcus Aurelius, Romeins keizer van 161 tot 180, wordt beschouwd als de laatste grote vertegenwoordiger van de Stoa, een filosofische stroming in de klassieke oudheid. Tijdens zijn veldtochten hield hij een filosofisch dagboek bij. Deze persoonlijke aantekeningen laten hem zien als een van de nobelste figuren uit de klassieke oudheid. Marcus Aurelius' stoïcisme is vooral een praktische levensfilosofie.

Overpeinzingen bevat een gevarieerde collectie fascinerende spirituele ontboezemingen en overdenkingen. Ze zijn ontstaan tijdens zijn moeizame zoektocht naar zichzelf en naar de zin van het universum. Ze vertellen over twijfel en wanhoop, maar ook over overtuiging en vervoering.

Uit de inleidende tekst bij Overpeinzingen: 'Deze geschriften bevatten veelvuldige aanwijzingen hoe men zich zo kan gedragen dat men leeft in overeenstemming met de natuur. Hierbij dient men voor ogen te houden dat de stoïcijnen een leven overeenkomstig de natuur beschouwen als de weg die leidt tot het voornaamste doel van de mens: volkomen geluk. De beschouwingen van Marcus Aurelius ‘tot zichzelf’ zijn het resultaat van een levenslange zelfbeschouwing en kunnen eenieder die geluk zoekt vele waardevolle aanwijzingen geven.'

De klassieker 'Overpeinzingen' is het filosofische dagboek van Marcus Aurelius, de laatste grote vertegenwoordiger van de Stoa, de filosofische stroming die nu weer volop in de aandacht staat.

  EAN: 9789020208726
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Vertaler:  Stichting School voor Filosofie
  Publicatiedatum:   02-05-2019
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 112 mm
  Breedte: 177 mm
  Dikte: 18 mm
  Gewicht: 174 gr
  Voorraad: Leverbaar bij Centraal Boekhuis
  Bladzijden: 176
  Reeks:   AnkhHermes Klassiekers