Uw eigen Boxmeerse boekhandel op internet    -    Tijdelijk geen verzendkosten vanaf €20,-Ongetemde wijsheid

Levenslessen van krachtige en wijze vrouwen, godinnen en mystici

EAN:  9789020216059
Publicatiedatum:   11-10-2019
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:   Nederlands
Hoogte:  145 mm
Breedte:  220 mm
Dikte:  21 mm
Gewicht:  362 gr
Bladzijden:  256

 Direct leverbaar uit ons (digitaal) magazijn

Ongetemde wijsheid van Mirabai Starr laat aan de hand van inspirerende en mystieke vrouwen uit de wereldgeschiedenis zien wat vrouwelijke spiritualiteit is.

Mirabai Starr is auteur, vertaler en een van de hoofdrolspelers in de wereldwijd opkomende interspirituele beweging. Zij gebruikt frisse, lyrische taal om tijdloze wijsheid toegankelijk te maken voor een hedendaagse groep van zinzoekers.

Ongetemde wijsheid, levenslessen van krachtige en wijze vrouwen, godinnen en mystici van Mirabai Starr is een ode aan vrouwelijke wijsheid en spiritualiteit. Door de eeuwen heen zijn er altijd intellectuele en wijze vrouwen geweest met een belangrijke boodschap. Vaak werden ze, in een door mannen gedomineerde wereld, niet gehoord. Wie kent de 12e-eeuwse mystica Hildegard von Bingen, de Indiase dichteres Mirabai, of de Moslimheilige Rabia Basri?

Aan de hand van de levens van inspirerende en mystieke vrouwen uit heden en verleden laat Mirabai Starr in dit boek zien wat vrouwelijke spiritualiteit is en wat de grote teksten van onder andere de Tao te Ching, de Koran en de Bijbel vanuit een vrouwelijk perspectief aan rijkdom te bieden hebben. Mirabai Starr toont dat we inzichten met elkaar mogen verbinden en dat we met deze vrije geest veel meer openstaan voor wat het leven ons te bieden heeft.Een boek voor vrouwen die de mystieke essentie van alle religies en andere wijsheidstradities liefhebben.

Ongetemde wijsheid is een lijfboek: Mirabai Starr verzamelde de wijsheden van vrouwelijke mystici als tegengif voor de verstoorde balans in de wereld. De verhalen van godinnen, mystici en de auteur zelf inspireren je als lezer om je vrouwelijke spiritualiteit te omarmen - ongeacht je gender. Over meditatie, jezelf openstellen, instorten, schuilen, co-creëren en meer.

Het vrouwelijk perspectief in religies en spirituele stromingen is er altijd, zelfs in de meest patriarchale religies, maar je moet er iets harder naar zoeken. Mirabai Starr deed dat en verzamelde vrouwelijke mystici uit het hindoeïsme, boeddhisme, taoïsme, jodendom, christendom, islam en inheemse tradities. Starr verweeft de levenslessen met haar persoonlijke verhaal en kruidt ze met oefeningen voor de lezers om de wijsheden te integreren.

  EAN: 9789020216059
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Vertaler:  Geraldine Damstra
  Publicatiedatum:   11-10-2019
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 145 mm
  Breedte: 220 mm
  Dikte: 21 mm
  Gewicht: 362 gr
  Voorraad: Op werkdagen besteld: morgen afhalen of bezorgd
  Bladzijden: 256