Het verstrooide brein

ADD begrijpen en helen

EAN (ISBN):  9789020218404
Publicatiedatum:   08-09-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  368

  Print-on-demand (mogelijk langere levertijd)

In ‘Het verstrooide brein’ helpt Gabor Maté je om AD(H)D te begrijpen en er beter mee om te gaan. Een optimistisch boek dat voor veel mensen de puzzelstukjes op hun plek laat vallen.

Het verstrooide brein van Gabor Maté is een must-read voor wie AD(H)D (Attention Deficit Disorder) heeft, en voor wie iemand kent met ADD. Veel is geschreven over kinderen maar ook volwassenen kunnen met ADD worstelen, zeker als zij dit pas op latere leeftijd ontdekken. Maté (zelf ADD'er) vertelt hoe het is om met een verstrooid brein te leven, hoe je daar beter mee om kunt gaan en hoe je het positief in kunt zetten. Zie je ADD als aandachtstekortstoornis of als een creatief brein?

Het verstrooide brein toont aan dat ADD geen erfelijke ziekte is, maar een omkeerbare beperking en in te lopen ontwikkelingsachterstand. Maté legt uit hoe het komt dat bij ADD de hersencircuits die zich bezighouden met emotionele zelfregulatie en impulscontrole zich niet ontwikkelen in de kindertijd. Snel afgeleid zijn en dissociatief reageren ontstaan al in de baarmoeder en blijven het hele leven doorwerken.

Met Het verstrooide brein stelt Maté ouders in staat te begrijpen wat hun kinderen met ADD beweegt, geeft hij volwassenen met ADD inzicht in hun emoties en gedrag en biedt hij een optimistische visie op neurologische ontwikkeling, zelfs bij volwassenen. Inclusief tips en technieken om deze ontwikkeling bij zowel kinderen als volwassenen te bevorderen.

Het verstrooide brein is een optimistisch boek dat voor veel mensen de puzzelstukjes op hun plek zal doen vallen.

De Canadees dr. Gabor Maté, bekend arts, trauma- en verslavingsdeskundige, schreef over zijn ervaringen diverse baanbrekende bestsellers en spreekt hierover wereldwijd. Naomi Klein noemde hem een healer om te koesteren. De documentaire over zijn werk The Wisdom of Trauma werd al meer dan 6 miljoen keer bekeken.

  EAN (ISBN): 9789020218404
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Vertaler:  Jörgen van Drunen
  Publicatiedatum:   08-09-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 227 mm
  Breedte: 150 mm
  Dikte: 26 mm
  Gewicht: 456 gr
  Voorraad: Print-on-demand (mogelijk langere levertijd)
  Bladzijden: 368
  Trefwoorden:   add bij volwassenen;boeken mentale gezondheid;neurobiologie;persoonlijke ontwikkeling;zelfdiscipline