De Tao van gezondheid

Een natuurlijke weg van groei en evenwicht

EAN:  9789020218619
Publicatiedatum:   05-10-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  248

  Print-on-demand (mogelijk langere levertijd)

In 'De tao van gezondheid' onderstreept Conny Coppen het belang van balans, inzicht en groei. De crisis van ons persoonlijke welzijn en onze samenleving kunnen we oplossen met de holistische zienswijze van het taoïsme. Onze organen vormen de verbindende schakels tussen psychologie, bezieling en het lichaam. Wanneer zij niet goed functioneren, stagneert onze levensenergie, de bron van veel klachten op fysiek en emotioneel vlak. Een praktisch werkboek dat de kwaliteit van je leven verandert.

'Met de Chinese geneeskunde en het gedachtegoed van het taoïsme als basis beschrijft de auteur de relatie van de organen met de vijf elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water, die weer corresponderen met de seizoenen. Disharmonie, het niet volgen van je ware zelf, is vaak de oorzaak van klachten. Praktische oefeningen zoals visualisaties, het kloppen van de meridianen, op duidelijke schematische tekeningen aangegeven, voedingsadviezen en andere ondersteunende maatregelen kunnen het evenwicht herstellen. Speciale aandacht gaat naar de acupunctuurpunten die je kunt masseren - er zijn ook oefeningen voor kinderen - en de 'wondermeridianen', allebei in een overzichtelijk schema gezet. De persoonlijke stijl waarin eigen ervaringen en cases worden beschreven en de puntsgewijze opsomming van klachten en adviezen maken het boek geschikt voor zowel de geïnteresseerde leek als therapeuten werkzaam in allerlei disciplines. De begrippenlijst is voorzien van een uitgebreide uitleg. Bronnen- en literatuurvermelding achterin.' - NBD Biblion

De Tao van Gezondheid, een holistisch en toegankelijk geschreven boek, biedt inzicht in de individuele, maatschappelijke en wereldwijde gezondheid.

  EAN: 9789020218619
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Publicatiedatum:   05-10-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 145 mm
  Breedte: 219 mm
  Dikte: 24 mm
  Gewicht: 383 gr
  Voorraad: Print-on-demand (mogelijk langere levertijd)
  Bladzijden: 248