Cocina Nikkei
Katinka Lansink Dodero
Nederlands | 23-03-2023 | 224 pagina's
9789021036267
Hardback
Bekijk inkijkexemplaar
€ 29,99
Korte beschrijving/Annotatie
Nikkei-kookboek dat de kleurrijke Peruaanse keuken combineert met de verfijnde Japanse keuken, inclusief reisverhalen en verrassende fusiongerechten.
Tekst achterflap
De Peruaans-Japanse fusionkeuken, cocina Nikkei, vol visgerechten en heerlijke salsa’s is dé culinaire highlight van de grote wereldsteden. Nikkei-restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond – en niet zonder reden. Katinka Lansink Dodero dook in de rijke gastronomie en geschiedenis van deze keuken. Japanse immigranten brachten hun gerechten en kooktechnieken mee en bereidden deze met beschikbare ingrediënten, wat tot heerlijke nieuwe smaken leidde. Denk aan gerechten om bij te watertanden als ceviches, tapioca met coquille, tiradito, maki acevichado, pulpo al olivo, salsa’s en natuurlijk pisco sour. Katinka verzamelde en creëerde de meest verfijnde recepten en kookte tijdens haar culinaire reizen naar Peru samen met verschillende chefs van Nikkei-families. Net als in Mi casa Peru zijn alle recepten eenvoudig te bereiden met makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Resultaat: een prachtig kookboek vol heerlijke fusionrecepten en sfeervolle verhalen, met een gedegen onderzoek naar een keuken die tot voor kort nog onontdekt was in Nederland. Ook beschikbaar: Mi casa Peru.
Details
EAN : | 9789021036267 |
Uitgever : | Luitingh-Sijthoff B.V., Uitgeverij |
Publicatie datum : | 23-03-2023 |
Uitvoering : | Hardback |
Taal/Talen : | Nederlands |
Hoogte : | 273 mm |
Breedte : | 201 mm |
Dikte : | 22 mm |
Gewicht : | 1098 gr |
Status : | Werkdagen voor 18 uur besteld: volgende dag geleverd |
Aantal pagina's : | 224 |