De Molukkers

Een vergeten geschiedenis

EAN:  9789021340005
Publicatiedatum:   14-05-2021
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  224

   Nog niet verschenen

In het voorjaar van 1951 kwamen 12.500 Molukkers per schip naar Nederland. Ze zouden hier maar tijdelijk blijven. Gaandeweg werd echter duidelijk dat ze niet zouden terugkeren naar hun thuisland. Ze werden aanvankelijk ondergebracht in kampen, waaronder het beruchte Westerbork. Terwijl het merendeel probeerde er hier wat van te maken, koesterden velen het verlangen naar huis. Een groot deel had als KNIL-soldaat deelgenomen aan de Dekolonisatieoorlog en hun leven in de waagschaal gesteld voor Nederland – het land dat hen nu zo in de steek liet. Men voelde zich verraden, een gevoel dat bij sommigen leidde tot gewelddadig verzet. Nu, zeventig jaar na de aankomst van deze groep Molukkers, vertelt Coen Verbraak de geschiedenis van deze bijzondere groep. De stemmen van drie generaties vertellen samen een indringend en aangrijpend verhaal.

Bekroond journalist en programmaker Coen Verbraak tekent de levensverhalen op van drie generaties Molukkers in Nederland. Verschijnt precies 70 jaar na de aankomst van de Molukkers in Nederland.

Coen Verbraak wordt beschouwd als een van de meest spraakmakende interviewers van Nederland. Hij publiceerde meerdere boeken, waaronder Oorlogskinderen (2020). Zijn tv-serie Kijken in de Ziel werd bekroond met de Zilveren Nipkowschijf en de Sonja Barend Award. Eerder maakte hij onder andere de series Wij willen leven! (over de Molukse kapingen), Onze jongens op Java, die werd bekroond met De Tegel, en een drieluik over Srebrenica, waarvoor hij opnieuw de Sonja Barend Award ontving.

  EAN: 9789021340005
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Publicatiedatum:   14-05-2021
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Voorraad: Nog niet verschenen
  Bladzijden: 224