Op vakantie!

Een geschiedenis van onze vrije tijd

EAN:  9789021340029
Publicatiedatum:   11-05-2021
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  272

   Nog niet verschenen

Tegenwoordig vliegen we voor een habbekrats naar een tropische bestemming. Maar nog niet zo heel lang geleden was dat voor velen onbetaalbaar. Hoe gingen we toen met vakantie? Op de fiets, te voet, met de trein of zelfs met de auto. Met een imperiaal op het dak, de spullen vastgezet onder een klapperend zeil? Wim Daniëls beschrijft hoe wij vroeger op vakantie gingen. Over de eerste durfals die, al aan het begin van de vorige eeuw, Europa bereisden per fiets. En over de gezinnen die in de jaren vijftig en zestig voor het eerst op autovakantie gingen, over kronkelige wegen die de reizigers dwars door stille dorpjes leidden. En over de mensen die in eigen land de zon opzochten. Naar de Wadden of naar Zeeland, gewoon kamperen met de tent. Dit vrolijk geïllustreerde zomerboek neemt je mee naar de zomers van weleer.

Wanneer gingen we voor het eerst ‘op vakantie’ en hoe gingen we dan op reis? Wim Daniëls schreef een aanstekelijk boek over de vakanties van vroeger.

Wim Daniëls is bekend als taalkundige en schrijver. Hij treedt regelmatig op in radio en tv-programma’s. Dit voorjaar presenteert hij samen met Huub Stapel de tv-serie Het dorp, naar zijn gelijknamige boek. Vorig jaar publiceerde hij zijn debuutroman, Quarantaine.

  EAN: 9789021340029
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Publicatiedatum:   11-05-2021
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 144 mm
  Breedte: 223 mm
  Dikte: 27 mm
  Gewicht: 494 gr
  Voorraad: Nog niet verschenen
  Bladzijden: 272