EAN:  9789021419817
Publicatiedatum:   28-02-2022
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  448

  In ons centraal magazijn

De nieuwe magistrale roman van de Poolse meesterverteller over de liefde, de verstrijkende tijd en onze herinnering

Op de steile stenen trap van Het Oog van de Naald, een smalle doorgang van een middeleeuws stadje naar de groene vallei, komt een man zijn oudere ik tegen. Beiden wachten op een meisje – de een sinds kort, de ander misschien al zijn leven lang. Wie is zij?
De herinneringen die worden opgehaald aan een kindertijd tijdens de oorlog en een jeugd tijdens het communisme worden ingenieus verweven met gedachten over de bereikte ouderdom. Tegelijk is Het Oog van de Naald een ontroerende roman over de liefde – volgens de schrijver de hoogste staat van wijsheid die een mens kan bereiken.
Evenals in Over het doppen van bonen vormt een ontmoeting tussen twee mannen de aanleiding tot een intrigerende vertelling. Karol Lesman, bekroond met de Martinus Nijhoff Vertaalprijs, vertaalde de roman op virtuoze wijze.

Wieslaw Mysliwski (1932) is een van de grootste levende Poolse schrijvers. Hij won tweemaal de Nike, de meest prestigieuze Poolse literatuurprijs: voor De horizon en voor Over het doppen van bonen. Daarnaast verschenen de romans Steen op steen en De laatste hand. Zijn nieuwe roman, Het oog van de naald, was een bestseller in Polen.

'Een eersteklas verteller, een magiër met woorden.' de Volkskrant

  EAN: 9789021419817
  Auteur: 
  Uitgever: Singel Uitgeverijen
  Vertaler:  Karol Lesman
  Publicatiedatum:   28-02-2022
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 146 mm
  Breedte: 223 mm
  Dikte: 41 mm
  Gewicht: 661 gr
  Voorraad: In ons centraal magazijn
  Bladzijden: 448