Het moederbrein

Hoe het moederschap je lichaam, geest en identiteit vormt

EAN:  9789021423142
Publicatiedatum:   24-08-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  288

  Leverbaar bij Centraal Boekhuis

Het moederbrein is een verkenning van wat het betekent om moeder te worden.

Lang voordat we zelfs maar overwegen om kinderen te nemen wordt door zowel de biologie als door de samenleving onze identiteit als aanstaande moeder gevormd. Waarom brengt het moederschap zo’n dramatische identiteitsverschuiving met zich mee die zoveel aspecten van ons leven beïnvloedt? Wat kunnen we leren over het moederschap op het gebied van psychologie en neurowetenschappen?

Melissa Hogenboom vertelt vanuit haar eigen ervaring als moeder van twee én vanuit haar expertise als wetenschapsjournalist hoe ons brein, samen met externe factoren zoals de normen en waarden van onze samenleving, de identiteit van moeders beïnvloedt. Ze vertelt hoe ons brein tijdens de zwangerschap verandert en welke impact de fysieke verandering van onze lichamen op ons heeft, gaat in op hoe technologie steeds meer vat krijgt op het moderne moederschap, en bespreekt de impact van het moederschap op onze carrières en sociale leven. In Het moederbrein weerlegt ze de moderne mythe van moederlijke perfectie. Ze benadrukt hoe belangrijk het is om te begrijpen hoe en waarom we veranderen, voor onze fysieke en mentale gezondheid.

‘Een welkome, verfrissende en heldere blik op de eenentwintigste-eeuwse verwachtingen van het moederschap.’ – Gina Rippon

Melissa Hogenboom is een meermaals bekroonde wetenschapsjournalist en redacteur bij de BBC. Ze woont het grootste deel van haar leven al in Engeland maar heeft Nederlandse ouders en spreekt vloeiend Nederlands.

  EAN: 9789021423142
  Auteur: 
  Uitgever: Singel Uitgeverijen
  Vertaler:  Marga Blankestijn
  Publicatiedatum:   24-08-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 214 mm
  Dikte: 27 mm
  Gewicht: 407 gr
  Voorraad: Leverbaar bij Centraal Boekhuis
  Bladzijden: 288