De webwinkel van Van Dinter boeken Boxmeer

Opmerkelijke vrouwen


Nederlands | 23-02-2024 | 216 pagina's

9789021487359

Hardback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 24,99

  In winkelwagentje
 Van Dinter boeken

   Leverbaar bij onze leverancier
Tekst achterflap

Een talent hebben maar het niet mogen ontwikkelen omdat je een vrouw bent. Het was vele eeuwen de realiteit, maar er waren altijd individuen die het toch lukte hun gaven te ontwikkelen. Opmerkelijke vrouwen die tegen de stroom in hun droom volgden of noodgedwongen hun werkterrein verlegden. Beatrix Potter mocht geen wetenschapper worden, maar bleek een fenomeen als kinderboekenschrijver en illustrator. Hedy Lamarr, de mooiste vrouw van Hollywood, legde de grondslag voor gps en wifi, maar het duurde zeventig jaar voordat ze erkend werd als de uitvinder ervan. Jane Austen liet al haar heldinnen trouwen en goede huisvrouwen worden, maar verstopte tussen de regels haar maatschappijkritiek.

In Opmerkelijke vrouwen verdiept Josephine Rombouts zich in de levens van vorstinnen en kokkinnen, wetenschappers en ondernemers die schier onmogelijke hordes moesten nemen om tot hun bijzondere prestaties te komen.

Biografie

Josephine Rombouts (1971) studeerde kunstgeschiedenis en Nederlands. Vijf jaar woonde ze met haar gezin in de Schotse Hooglanden, waar ze achtereenvolgens huishoudster, personal assistant en manager was op een kasteel. Tegenwoordig schrijft ze boeken en artikelen, onder meer voor NRC, en geeft ze lezingen.Van alle delen van Cliffrock Castle samen werden ruim 125 000 exemplaren verkocht.

Details

EAN (ISBN) :9789021487359
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Publicatiedatum :  23-02-2024
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :207 mm
Breedte :162 mm
Dikte :23 mm
Gewicht :460 gr
Voorraad :Leverbaar bij onze leverancier
Bladzijden :216