Houden van dingen die niet perfect zijn

Compassie voor jezelf en anderen

EAN:  9789022583722
Publicatiedatum:   21-07-2021
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  272

  In ons centraal magazijn

‘Als we aardiger worden voor onszelf, kunnen we aardiger worden voor de wereld.’

De inzichten en adviezen van de Koreaanse boeddhistische monnik Haemin Sunim uit de bestseller Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt gingen over rust. In dit nieuwe boek heeft Sunim het over liefde, compassie en vergeving. Hij benadrukt dat niemand perfect is, maar dat het juist daarom belangrijk is om liefdevol en mild te zijn voor jezelf en anderen. Want als je vriendelijker bent naar jezelf, kun je ook vriendelijker zijn naar de wereld en krijg je zelfvertrouwen om je bezig te houden met dat wat je echt gelukkig maakt.

Sunim geeft inzicht in verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Met veel prachtige, kleurrijke illustraties zal Houden van dingen die niet perfect zijn zowel je ogen als je hart aanspreken. Het biedt troost, aanmoediging en wijsheid en helpt je jezelf, je leven en iedereen daarin lief te hebben.


De pers over Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt
‘De boeddhistische monnik Sunim geeft les over liefde en vriendschap, werk en spiritualiteit.’ Trouw

‘Haemin Sunim wil mensen inspireren om kalmte te vinden. Want: “De wereld beweegt snel, maar dat betekent niet dat wij dat ook moeten doen.”’ Happinez

‘Goed om elke dag een stukje in te lezen.’ Leidsch Dagblad


Haemin Sunim (1973) is een boeddhistische monnik, geboren in Zuid-Korea, die voor zijn studie naar Amerika verhuisde en daar studeerde aan Berkeley, Harvard en Princeton. Hij doceert boeddhisme aan Hampshire College en woont afwisselend in New York en Seoul. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke boeddhistische leermeesters van dit moment.

  EAN: 9789022583722
  Auteur: 
  Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
  Vertaler:  Hennie Volkers
  Publicatiedatum:   21-07-2021
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 134 mm
  Breedte: 187 mm
  Dikte: 33 mm
  Gewicht: 527 gr
  Voorraad: In ons centraal magazijn
  Bladzijden: 272
  Trefwoorden:   bestseller;compassie;de toekomst;dingen;drukke wereld;geluk;gelukkig zijn;happines;happinez;happinez festival;het leven;illustraties;imperfectie;koreaanse monnik;levensgeluk;levenslessen;liefde;love for imperfect things;meditatie;mindfulnes;mindfulness;monnik;perfectionisme;relaties;slow down;spiritualiteit;the things you can see only when you slow down;theoloog;vakantie;zen;zenboeddhisme;zenboeddhist;zuid-korea