Ichigo-ichie

De Japanse wijsheid voor het beleven van onvergetelijke momenten

EAN:  9789022586051
Publicatiedatum:   05-02-2019
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  176

  Leverbaar bij Centraal Boekhuis

Ichigo-ichie – het nieuwe grote boek van de auteurs van Ikigai – laat ons beseffen dat ieder moment van ons leven uniek is

Ichigo-ichie neemt je mee in het prachtige idee van het koesteren van ontmoetingen. Ichigo-ichie herinnert je eraan elke bijeenkomst of ontmoeting waar je bij aanwezig was in je hart te sluiten, omdat het moment niet herhaald zal worden. Zelfs wanneer dezelfde groep mensen weer bij elkaar komt, zal het nooit hetzelfde zijn als de vorige keer. Elk moment is daarom altijd uniek en eenmalig. De letterlijke vertaling is ook: één gelegenheid, één ontmoeting.

Kortom, de term wordt gebruikt om dankbaarheid te tonen voor een gedeelde fijne ervaring. Ichigo-ichie laat ons beseffen dat elk moment ons laatste kan zijn. De auteurs van de bestseller Ikigai vertalen dit eeuwenoude concept naar praktische tips, zodat iedereen kan starten met leven in het nu en meer vreugde uit het leven kan halen.

Francesc Miralles (1968) studeerde literatuurwetenschappen en werkte bij een Spaanse uitgeverij tot hij besloot zelf te gaan schrijven. Hij woont in Barcelona en schrijft boeken en artikelen over spiritualiteit in diverse tijdschriften.Héctor García (1981) is een ingenieur die ontdekte dat zijn ware passies schrijven en fotografie zijn. Hij woont sinds 2004 in Japan.

  EAN: 9789022586051
  Auteur: 
  Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
  Vertaler:  Carla Zijlemaker
  Publicatiedatum:   05-02-2019
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 134 mm
  Breedte: 208 mm
  Dikte: 22 mm
  Gewicht: 314 gr
  Voorraad: Leverbaar bij Centraal Boekhuis
  Bladzijden: 176
  Trefwoorden:   dankbaarheid;ikigai;japan;japans geheim;japanse bloesem;leven in het hier en nu;living in the moment;meditatie;mindfulness;ontmoeting;uniek