Uw eigen Boxmeerse boekhandel op internet    -    Tijdelijk geen verzendkosten vanaf €20,-Vinland

Torstein Tormodson vaart aan het hoofd van zijn Jomsvikingen naar het beloofde land aan de andere kant van de oceaan

EAN:  9789022588246
Publicatiedatum:   18-08-2020
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  528

  Te verschijnen: reserveer alvast.

Bjørn Andreas Bull-Hansen (1972) is een meester in het combineren van historische feiten met een spannend verhaal. De Viking, deel 1 uit de serie Jomsviking, haalde direct na verschijnen de bestsellerlijsten. Bull-Hansen ziet zichzelf als een traditionele Viking-verteller, en deelt graag zijn kennis van de Noorse cultuur met zijn immer groeiende groep inter-nationale lezers. Hij woont in Fredrikstad met zijn vrouw en twee kinderen.

Voor de vele liefhebbers van de televisieseries Vikings en Norsemen Viking

Torstein Tormodson moet na de beruchte Slag van Svolder gedwongen met zijn familie naar het westen vluchten om aan de toorn van Olaf Tryggvason en zijn leger te ontsnappen. Torstein staat nu aan het hoofd van de Jomsvikings, een genootschap van Viking-huurlingen. Hij wil een toekomst voor zichzelf en zijn familie veiligstellen, en heeft plannen om scheepsbouwer te worden en een vermogen op te bouwen.

Hij gaat op zoek naar de mythische larixbossen die volgens geruchten aan de andere kant van de oceaan te vinden zijn, in het land dat de Vikingen ‘Vinland’ noemen. Maar Vinland zit vol gevaren en al snel moet Torstein vechten voor zijn leven. Zal hij ooit herenigd worden met zijn familie?

Vinland geeft lezers een uniek inkijkje in de levens van de eerste kolonisten van Noord-Amerika en in de conflicten die ontstonden met de machtige inheemse volkeren uit de omgeving.

  EAN: 9789022588246
  Auteur: 
  Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
  Vertaler:  Michiel Vanhee - Sofie Maertens
  Publicatiedatum:   18-08-2020
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Voorraad: Te verschijnen: reserveer alvast.
  Bladzijden: 528
  Reeks:   Jomsviking
  Trefwoorden:   banneling;bestseller;broederschap;canada;gebaseerd op feiten;geschiedenis;huurlingen;jomsviking;krijger;machtstrijd;noord-amerika;noorwegen;scandi;slavernij;strijden;vikingen