Het leger van de Denen

Viking Torstein raakt verstrikt in een conflict tussen de heersers van Engeland en Denemarken. Een nieuw tijdperk breekt aan.

EAN:  9789022593349
Publicatiedatum:   14-09-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  416

  Leverbaar bij Centraal Boekhuis

Het derde deel van De Jomsviking-serie

Het is het jaar 1007. Jomsviking Torstein is als heerser van het gebied Vingulmörk een van de machtigste mannen van Scandinavië geworden. Zijn leven als tot slaaf gemaakte is slechts een vage herinnering.

Maar conflicten blijken niet ver weg. Zowel de rechtschapen Erik Håkonsson, graaf van Trøndelag, als de Deense koning Sven Gaffelbaard heeft zijn zinnen gezet op de Engelse koninkrijken. Gebieden die ooit onder Deense heerschappij vielen worden opnieuw veroverd, en de verachte koning Ethelred wordt omvergeworpen.

Het leger van de Denen voert de lezer naar de gewelddadige tijd waarin de Scandinavische heersers allianties vormden om de Engelse koninkrijken te veroveren. Met het christendom in aantocht staat de Oudnoorse samenleving op het punt voor altijd te veranderen.

De Jomsviking-serie in de pers

‘Het indrukwekkendst is Bull-Hansens stijl, van de kleinste details tot de meest indrukwekkende scènes. De personages zijn exotisch en overtuigend. Bull-Hansen kan zowel poëtisch als dramatisch zijn. Dit is bovenal een ontzettend goed verhaal!’ Dagbladet

‘Een boeiend verhaal over de groei naar volwassenheid. Absoluut een aanrader.’ NBD Biblion

‘Dit is verreweg het allerbeste boek dat ik over Vikingen heb gelezen.’ **** Hebban.nl

Bjørn Andreas Bull-Hansen (1972) is een meester in het combineren van historische feiten met een spannend verhaal. Bull-Hansen ziet zichzelf als een traditionele Vikingverteller, en deelt graag zijn kennis van de Noorse cultuur met zijn immer groeiende groep lezers. Hij woont afwisselend in het binnenland van Noorwegen en in Fredrikstad. Samen met zijn nu volwassen zoon heeft hij een goedbezocht bushcraft/Vikinglifestyle YouTube-kanaal.

  EAN: 9789022593349
  Auteur: 
  Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
  Vertaler:  Annelies de Vroom
  Publicatiedatum:   14-09-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 151 mm
  Breedte: 230 mm
  Dikte: 41 mm
  Gewicht: 719 gr
  Voorraad: Leverbaar bij Centraal Boekhuis
  Bladzijden: 416
  Reeks:   Jomsviking
  Trefwoorden:   banneling;bestseller;broederschap;denemarken;engeland;gebaseerd op feiten;geschiedenis;jomsviking;koningen;krijger;machtstrijd;noorwegen;scandi;slavernij;strijden;vikingen