De webwinkel van Van Dinter Boeken in Boxmeer

Lichtpunt


Nederlands | 12-06-2024 | 576 pagina's

9789022598108

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,99


 Van Dinter boeken

   Leverbaar bij onze leverancier
Tekst achterflap

Via het leven en de liefdes van het personeel van het Waldfriede-ziekenhuis komt dertig jaar Berlijnse geschiedenis tot leven

Berlijn, 1929. Als het Waldfriede-ziekenhuis eindelijk naam heeft gemaakt dreigt de toekomst er radicaal anders uit te gaan zien. Nu een nieuwe golf van werkloosheid en armoede plaatsvindt vallen mensen makkelijk voor de beloftes van de nationaalsocialisten. Directeur Louis Conradi voelt de veranderingen aan en houdt de sympathie voor de partij angstvallig in de gaten. De constante zorgen eisen hun tol: Conradi’s gezondheid gaat hard achteruit, maar hij moet zich sterk houden voor zijn patiënten en zijn personeel. En dus houdt hij zijn kwalen geheim, zelfs voor Hanna.

De komst van de jonge verpleegster Lilly Wegner is een frisse wind door het ziekenhuis, zeker als er iets moois opbloeit tussen haar en dokter Rudolph Kirsch. Maar hun liefde wordt al snel overschaduwd door angst: Kirsch is Joods. Als de Rassenwetten worden ingevoerd en alle Joodse werknemers worden ontslagen staan Lilly en Rudolph voor een onmogelijke keuze. Waar kunnen ze heen nu het net zich steeds dichter sluit?

In de pers

‘Ideaal recept voor een bestseller.’ NRC

‘Genieten en dan met smart wachten op het volgende deel.’ De Telegraaf

‘Dat ze pageturners kan schrijven heeft Corina Bomann ruimschoots bewezen.’ Nederlands Dagblad

Biografie

Corina Bomann woont op het Duitse platteland, waar ze in alle rust kan schrijven. Haar romans staan steevast hoog in de bestsellerlijsten. Bij Boekerij verschenen al meerdere succesvolle romans, waaronder De vrouwen van de Leeuwenhof-trilogie, De kleuren van schoonheid-trilogie en de Waldfriede-serie.

Details

EAN :9789022598108
Auteur: 
Uitgever :Meulenhoff Boekerij B.V.
Vertaler : Lilian Caris - Iris van der Blom
Publicatie datum :  12-06-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :230 mm
Breedte :150 mm
Dikte :49 mm
Gewicht :870 gr
Status :Leverbaar bij onze leverancier
Aantal pagina's :576
Reeks :  Waldfriede
Keywords :  liefde;romantiek;tweede wereldoorlog;verpleegster;ziekenhuis