Uw eigen Boxmeerse boekhandel op internet    -    Tijdelijk geen verzendkosten vanaf €20,-
EAN:  9789024586356
Publicatiedatum:   17-10-2019
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:   Nederlands
Hoogte:  149 mm
Breedte:  228 mm
Dikte:  28 mm
Gewicht:  508 gr
Bladzijden:  336

 Direct leverbaar uit ons (digitaal) magazijn

Jonh le Carrés Spion buiten dienst staat op de shortlist van de VN D&T-gids Thriller van het Jaar.

John le Carré is geboren in 1931 en studeerde aan de universiteiten van Bern en Oxford. Tijdens de Koude Oorlog werkte hij enige tijd bij de Britse Inlichtingendienst. Al meer dan vijftig jaar schrijft John le Carré romans die onze tijd karakteriseren, van zijn buitengewone romans over de Koude Oorlog tot zijn indrukwekkende schildering van de ‘War on Terror’ in zijn meest recente roman Een broze waarheid. Dit voorjaar keken 1.2 miljoen mensen naar de spectaculaire tv-serie The Night Manager.

Spion buiten dienst is de 25ste thriller van meesterverteller John le Carré en schetst een angstaanjagend actueel beeld van onze wereld.

Nat, een 47-jarige veteraan van de geheime inlichtingendienst van Groot-Brittannië, gelooft dat zijn jaren bij de geheime dienst voorbij zijn. Hij is terug in Londen met zijn vrouw, de zachtmoedige Prue. Maar met de groeiende dreiging vanuit het Moskou Centrum heeft het kantoor nog een taak voor hem. Nat zal De Haven overnemen, een overbodig geworden onderstation van London General, samen met het uitschot van alle spionnen. Het enige lichtpuntje in het team is de jonge Florence; zij heeft haar ogen gericht op het Russische ministerie en op een Oekraïense oligarch, die een vinger in de Russische pap heeft.

Nat is niet alleen een spion, hij is ook een gepassioneerde badmintonspeler. Zijn vaste maandagavondtegenstander, de introspectieve en eenzame Ed, is een stuk jonger dan hij. Ed heeft een hekel aan de Brexit en Trump, en hij haat zijn baan bij een zielloos mediabureau. Het is uitgerekend Ed die Prue, Florence en Nat op het pad van de politieke woede zal brengen, die hen allemaal zal verstrikken.

Het schrijfplezier spat af van de urgente nieuwe thriller van John le Carré. ****

  EAN: 9789024586356
  Auteur: 
  Uitgever: Luitingh-Sijthoff B.V., Uitgeverij
  Vertaler:  Rob van Moppes
  Publicatiedatum:   17-10-2019
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 149 mm
  Breedte: 228 mm
  Dikte: 28 mm
  Gewicht: 508 gr
  Voorraad: Op werkdagen besteld: morgen afhalen of bezorgd
  Bladzijden: 336