De webwinkel van Van Dinter boeken in Boxmeer

Ik bel je wel als ik dood ben


Nederlands | 03-05-2023 | 416 pagina's

9789025470487

Hardback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 34,99

  In winkelwagentje
 Van Dinter boeken

   Leverbaar bij onze leverancier
Korte beschrijving/Annotatie

Twee vrienden die met elkaar praten, zonder voorbehoud, in vol vertrouwen. Armando's bijna autobiografie.

Tekst achterflap

‘Ik bel je wel als ik dood ben’ van Cherry Duyns gaat over de vriendschap tussen de Duyns en Armando. Ze hebben elkaar langer dan een halve eeuw gekend. Aan het einde van Armando’s leven hebben de twee gedurende 7 jaar 21 gesprekken gevoerd, de laatste ontmoeting vond in de lente van 2018 plaats, in het jaar dat Armando zou sterven. Dit boek bevat de gesprekken waarin onvermijdelijk hun beider verhaal is opgenomen en wat hen bond: taal, humor, variété, muziek, beeld. Maar Cherry Duyns was ook op zoek naar Armando’s geschiedenis, zijn jeugd, de oorlog, wat hij hoorde, zag, wat hem is overkomen. En naar Armando als beginnend kunstenaar, overtuigd van de opdracht die hij zichzelf had gegeven. De drift te moeten maken, de geldingsdrang. De hoon die over hem kwam, zijn onverstoorbaarheid, zijn succes. Een eigen museum voor zijn Gesamtkunstwerk. De brand van het museum, zijn lichamelijke neergang en dan toch weer de voortgang.

Recensie/Quote

'Ik bel je wel als ik dood ben is een mooi destillaat van de eenentwintig opnames die Duyns en Armando maakten tussen begin 2011 en augustus 2017, afgewisseld met teksten die Duyns door de jaren heen over zijn vriend en hun vriendschap schreef.'

Biografie

Schrijver, film - en theatermaker Cherry Duyns publiceerde verhalenbundels (Lotgevallen, De bovenman, Achterland) en romans (De zondagsjongen, Dante’s trompet, De Chinese knoop en in 2020 Afscheid). Zijn filmwerk is veelvuldig bekroond: de Nipkowschijf voor het drieluik Levensberichten, een Gouden Kalf voor De wording en de Prix Europa voor De droom van de beer.

Details

EAN (ISBN) :9789025470487
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum :  03-05-2023
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :217 mm
Breedte :149 mm
Dikte :35 mm
Gewicht :680 gr
Voorraad :Leverbaar bij onze leverancier
Bladzijden :416