EAN:  9789025471194
Publicatiedatum:   14-09-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  400

  Leverbaar bij Centraal Boekhuis

‘Harlem Shuffle’ van Colson Whitehead gaat over Ray Carney, een beschaafde meubelverkoper die voor zijn klanten en buren in 125th Street een fatsoenlijk leven probeert te leiden. Zijn vrouw is in verwachting van hun tweede kind, en ook al wonen ze in een krap appartement te dicht bij het metrospoor: hij heeft veel bereikt, hij is tevreden. Wat weinig mensen weten, is dat Ray afkomstig is uit een geslacht van bendeleden en boeven, en dat zijn brave burgermansbestaan barsten begint te vertonen. Barsten die steeds groter worden dankzij zijn louche, onfortuinlijke neef Freddie, die dankbaar gebruikmaakt van Rays keurige façade – en hem ondertussen steeds dieper de Harlemse onderwereld in sleurt. Terwijl Ray worstelt met zijn dubbelleven begint hij steeds duidelijker in te zien wie de touwtjes in handen heeft in Harlem. Lukt het Ray om hier zonder kleerscheuren uit te komen – om zijn neef te redden, zijn deel van de winst te pakken en tegelijkertijd zijn reputatie hoog te houden?

De onderwereld van Harlem in de jaren ’60 frustreert de ambities van een (deels) keurige meubelverkoper in dit verhaal vol roofovervallen, afpersing en zwendel, gesitueerd in een roerig New York.

Colson Whitehead schreef eerder onder andere 'Sag Harbor', 'De Colossus van New York' en 'De Intuïtionist'. Hij werd genomineerd voor onder andere de PEN/Faulkner Award en de National Book Critics Circle Award. Zijn internationale bestseller 'De ondergrondse spoorweg' (2017) werd door Oprah Winfrey geselecteerd voor haar Book Club 2.0, en werd bekroond met de National Book Award, de Pulitzerprijs, de Arthur C. Clarke Award en een Carnegie Medal. Ook zijn roman 'De jongens van Nickel' (2019) werd een internationale bestseller en won de Pulitzerprijs. In september 2021 verscheen zijn nieuwste roman 'Harlem Shuffle'

(Foto: Peter Hassepien)

  EAN: 9789025471194
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
  Vertaler:  Harm Damsma
  Publicatiedatum:   14-09-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 150 mm
  Breedte: 229 mm
  Dikte: 33 mm
  Gewicht: 597 gr
  Voorraad: Leverbaar bij Centraal Boekhuis
  Bladzijden: 400