De webwinkel van Van Dinter Boeken in Boxmeer

Olifantenpaadjes


Nederlands | 13-02-2024 | 368 pagina's

9789025475635

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 Van Dinter boeken

   Leverbaar bij onze leverancier
Korte beschrijving/Annotatie

Een tragikomische familieroman over een gelukkig gescheiden gezin dat een keer per jaar hun leven van voor de scheiding nabootst in Zuid-Frankrijk. Dit keer is het hun laatste vakantie samen.

Tekst achterflap

Een gelukkig gescheiden gezin huurt elke zomer een huis aan de Zuid-Franse kust om het leven van voor de scheiding na te bootsen. Ieder gezinslid denkt dat ze het voor een ander doen. Alleen de vader, professor Raad, weet dat hij het voor zichzelf doet. Die paar dagen aan de kust behoren elke zomer weer tot de gelukkigste in zijn jaar. Olifantenpaadjes is een komische en ontroerende roman over een familie die tegen beter weten in vasthoudt aan oud en beproefd geluk, ook al zijn de barstjes duidelijk zichtbaar. Toen Raad vijf jaar was en niet langer in de plooien van zijn moeders rok paste, en mensen buiten de familie met een familiemening de moeder van Raad erop wezen dat het vijfjarige kind niet langer wat ‘aan de bange kant’ was maar ‘een angstige indruk’ maakte, besloot zijn moeder van een van haar grote, stevige rokken een knuffelolifant te maken. ‘Laat Mimp maar antwoord geven als het allemaal een beetje spannend is, lieverd,’ had zijn moeder hem ingefluisterd. Vanaf die dag sliep Raad op het randje van zijn bed, zodat er genoeg ruimte overbleef voor zijn olifant, en voor de ruime, ongedwongen persoonlijkheid van zijn olifant.

Recensie/Quote

'De bekende droogkomische humor van de Chabotjes is alom aanwezig in deze familieroman over een gelukkig gescheiden gezin.'

Biografie

Sebastiaan Chabot (1989) volgde na zijn studie Geschiedenis aan de UvA de master Creative Writing aan New York University. Hij studeerde af bij Jonathan Safran Foer met zijn debuutroman De slaap die geen uren kent, die werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs 2020.

Zijn meest recente roman Olifantenpaadjes is in februari 2024 verschenen.

(Foto: Anton Corbijn)

Details

EAN :9789025475635
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatie datum :  13-02-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :210 mm
Breedte :137 mm
Dikte :30 mm
Gewicht :442 gr
Status :Leverbaar bij onze leverancier
Aantal pagina's :368