Uw eigen Boxmeerse boekhandel op internet    -    Tijdelijk geen verzendkosten vanaf €20,-
EAN:  9789026346415
Publicatiedatum:   08-11-2019
Uitvoering:  Hardback
Taal:   Nederlands
Hoogte:  145 mm
Breedte:  223 mm
Dikte:  23 mm
Gewicht:  363 gr
Bladzijden:  176

 Direct leverbaar uit ons (digitaal) magazijn

In Nieuwjaar van Duitse bestsellerauteur Juli Zeh mondt de perfecte familievakantie van Henning in Lanzarote uit in een nachtmerrie.

Juli Zeh (1974) debuteerde in 2001 met Adelaars en engelen. Met Speeldrift (2006) brak ze door bij het grote publiek. Daarna volgden diverse romans. Juli Zeh ontving voor haar werk een groot aantal prijzen, waaronder de Duitse Boekenprijs, de Friedrich Hölderlinaanmoedigingsprijs, de Per Olov Enquistprijs, de Ernst Thollerprijs en eind 2013 de Thomas Mannprijs. Ze wordt alom beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse Duitse schrijvers.

Nieuwjaar, de nieuwe roman van de Duitse bestsellerauteur Juli Zeh, is een moderne, indringende roman over de levenslange gevolgen van een kindertrauma.

Lanzarote, nieuwjaarsdag. Henning wil fietsend de steile weg naar Femés beklimmen. Zijn materiaal is slecht, de fiets trapt zwaar en hij heeft geen proviand mee. Terwijl hij tegen wind en helling vecht laat hij zijn leven de revue passeren. Ogenschijnlijk loopt alles op rolletjes: hij heeft twee gezonde kinderen en een goede baan. Met zijn vrouw Teresa vormt hij een modern ouderpaar: ze delen de zorg 50/50. Maar eigenlijk gaat het slecht met Henning. Hij is al tijden overbelast. Kostwinner, echtgenoot, vader – geen van de rollen lijkt hem op het lijf geschreven.

Wanneer Henning uitgeput in Femés aankomt realiseert hij zich dat hij er eerder is geweest. Toen hij hier als kind was is er iets vreselijks gebeurd, iets wat hij diep heeft weggestopt. Iets wat hem blijkbaar al die jaren heeft achtervolgd.

In Nieuwjaar van Juli Zeh mondt zijn perfecte familievakantie uit in een nachtmerrie.

’Nieuwjaar duikt diep in de psyche van de moderne geëmancipeerde man. En onderzoekt in hoeverre de ervaringen in onze jeugd invloed hebben op hoe wij als volwassenen in het leven staan.’’ – JAN

'Met liche toets combineert Zeh een intelligent verhaal over moderne mannenrollen met een duister psychologisch verhaal.' - Der Tagesspiegel

'De spanning en het commentaar op de samenleving zijn op meesterilijke wijze met elkaar verbonden.' - Süddeutsche Zeitung

  EAN: 9789026346415
  Auteur: 
  Uitgever: Ambo/Anthos B.V.
  Vertaler:  Annemarie Vlaming
  Publicatiedatum:   08-11-2019
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 145 mm
  Breedte: 223 mm
  Dikte: 23 mm
  Gewicht: 363 gr
  Voorraad: Op werkdagen besteld: morgen afhalen of bezorgd
  Bladzijden: 176