Uw eigen Boxmeerse boekhandel op internet    -    Tijdelijk geen verzendkosten vanaf €20,-
EAN:  9789026348761
Publicatiedatum:   05-07-2019
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:   Nederlands
Hoogte:  135 mm
Breedte:  215 mm
Dikte:  27 mm
Gewicht:  426 gr
Bladzijden:  336

 Direct leverbaar uit ons (digitaal) magazijn

Het feest van Elizabeth Day is een roman over obsessie, verraad, privilege en hypocrisie in het hart van het Britse establishment.

Elizabeth Day is journalist en schreef voor onder andere The Evening Standard, The Sunday Telegraph en Elle. Het feest is haar tweede roman in vertaling, na haar debuut Steen, papier, schaar. Het feest was The Observer Book Of The Year en verkocht in het Verenigd Koninkrijk meer dan 100.000 exemplaren.

Het feest van Elizabeth Day is een ontluisterende roman over obsessie, verraad, privilege en hypocrisie in het hart van het Britse establishment, voor de fans van Brideshead Revisited en De verloren geschiedenis.

Martin Gilmour en Ben Fitzmaurice zijn al vijfentwintig jaar beste vrienden, vanaf het moment dat ze elkaar ontmoetten op Burtonbury School. Ze vormen een apart stel: een arbeiderszoon en de golden boy uit een aristocratische familie. Martin weet dat er door anderen vraagtekens worden gezet bij hun vriendschap, maar hij doet alles voor Ben. Hij bewaart zelfs Bens grootste geheim.

Op Bens veertigste verjaardag, omringd door het Britse establishment dat zich laaft aan champagne en drugs, bekruipt Martin voor de zoveelste keer het gevoel dat hij er niet bij hoort. Ook zijn vrouw Lucy, die al vanaf het begin argwaan koestert, voelt dat er onheil in de lucht hangt. Maar Ben zou nooit iets doen om de vriendschap op het spel te zetten. Toch?

Het feest is een vlijmscherpe kritiek op de Britse elite en de ongeschreven wetten van de upper class.

***** ‘Een heerlijke standensatire en een meeslepende thriller ineen, die wel vergeleken wordt met Donna Tartts De verborgen geschiedenis.’ – Judith Eiselin in NRC Handelsblad

**** ‘Een vlijmscherpe fileersessie van de zogenaamde elite, English Style. Je kunt erom lachen. Huilen mag ook.’ – Koen Eykhout in De Limburger

'Wat hebben we zin in deze inkzwarte psychologische thriller over de ongeschreven wetten van de Britse Upper class.' – De VPRO-gids

  EAN: 9789026348761
  Auteur: 
  Uitgever: Ambo/Anthos B.V.
  Vertaler:  Eefje Bosch
  Publicatiedatum:   05-07-2019
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 135 mm
  Breedte: 215 mm
  Dikte: 27 mm
  Gewicht: 426 gr
  Voorraad: Op werkdagen besteld: morgen afhalen of bezorgd
  Bladzijden: 336