Het gesprek van je leven

Vijftig prominenten over het gesprek dat hun leven voorgoed veranderde

EAN:  9789026352898
Publicatiedatum:   29-09-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  224

  Leverbaar bij Centraal Boekhuis

In Het gesprek van je leven van Annemiek Leclaire vertellen vijftig vooraanstaande Nederlanders over een gesprek dat van grote invloed op hen was of een keerpunt in hun leven betekende. Zo vertelt Lodewijk Asscher over zijn laatste gesprek met Wim Kok, wetenschapper Robbert Dijkgraaf over de ontmoeting met de oncoloog van zijn dochter, en SCP-directeur Kim Putters over zijn coming-out bij zijn schippersfamilie. Burgermeester Ahmed Aboutaleb gaat in op een cruciaal gesprek met zijn vader, en hoogleraar theologie Christa Anbeek op het gesprek met haar jongere broer, die krankzinnig werd verklaard.

Het gesprek van je leven brengt alle interviews bijeen die journalist Annemiek Leclaire sinds begin 2020 in de gelijknamige rubriek in Het Financieele Dagblad publiceerde.

Met onder meer Sigrid Kaag, Paul Witteman, Marjan van Loon, Marc Mulders, Arnon Grunberg, Jonnie & Thérèse Boer, Francine Houben, Frans Muller, Youp van 't Hek, Claartje Kruijff, Manon Uphoff, Ivo van Hove, Jacco Vonhof, Arthur Japin, Awraham Soetendorp, Dilan Yesilgöz-Zegerius, Wende Snijders, Frans de Waal, Esther Verhoef, Sander de Housson, Dirk de Wachter, Marry de Gaay Fortman, Typhoon, Nazzmiye Oral, Frank Elderson, Iris van Herpen, Claudia de Breij, Laurens Knoop en Klaas Knot.

Voor de lezers van Die ene patiënt.

'Een indrukwekkend boek vol waardevolle inzichten. - Margriet

'Zelden zoveel aardige reacties op een interview gekregen!' - Youp van 't Hek

Het gesprek van je leven van Annemiek Leclaire is een bundeling van interviews met BN’ers over het gesprek dat ze nooit zijn vergeten. Met onder meer Sigrid Kaag, Sunnery James en Claudia de Breij.

Annemiek Leclaire (1969) werkt als journalist voor Het Financieele Dagblad, NRC Handelsblad, Vrij Nederland en Flow. Voor FD Persoonlijk schreef ze de populaire serie ‘Het gesprek van je leven’, dat de basis vormde voor haar gelijknamige boek. Eerder verscheen van haar hand Minder moeten, meer leven (2019). Ze woont met haar twee kinderen in Amsterdam.

  EAN: 9789026352898
  Auteur: 
  Uitgever: Ambo/Anthos B.V.
  Publicatiedatum:   29-09-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 214 mm
  Dikte: 20 mm
  Gewicht: 313 gr
  Voorraad: Leverbaar bij Centraal Boekhuis
  Bladzijden: 224