Maandag 22 juli gesloten i.v.m. Daags na de Tour

De opkomst en heerschappij van de zoogdieren


Nederlands | 07-08-2023 | 588 pagina's

9789026360039

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 36,99


 Van Dinter boeken

   Leverbaar bij onze leverancier

   Zonder kosten afhalen in onze winkel

   Verzendkosten €4,50, Vanaf €25,- gratis
Korte beschrijving/Annotatie

De opkomst en heerschappij van de zoogdieren van Steve Brusatte is een natuurhistorische reis van de proto-zoogdieren tot aan de moderne mens. Voor de lezers van Yuval Noah Harari

Tekst achterflap

De jonge Amerikaanse paleontoloog Steve Brusatte - de Freek Vonk onder de dinokenners - is een grootheid in de moderne paleontologie. Na De opkomst en ondergang van de dinosaurus vertelt Brusatte nu het verhaal van de zoogdieren, dat nog verder teruggaat dan dat van de dinosauriërs.

Vandaag de dag telt de wereld zo’n zesduizend soorten zoogdieren: hond- en katachtigen, knaagdieren en zeezoogdieren, maar ook buideldieren en het eierleggende vogelbekdier. En uiteraard de mens. Aan deze enorme verscheidenheid van soorten ging een heel scala aan uitgestorven voorouders vooraf. Paleontoloog Steve Brusatte vertelt met aanstekelijk enthousiasme het verhaal van de zoogdieren, dat nog verder teruggaat dan dat van de dinosauriërs.

Onze voorgangers wisten de voor de dinosauriërs fatale meteorietinslag wél te overleven, waarmee het tijdperk van de zoogdieren was aangebroken. In onze stamboom vinden we naast iconen als sabeltandtijgers en mammoeten veel soorten die we tegenwoordig niet meer zouden herkennen. Het speurwerk van Brusatte en andere paleontologen leidde tot wonderbaarlijke ontdekkingen over het leven van zoogdieren. Dit is het verhaal van hun — en onze — oorsprong.

De opkomst en heerschappij van de zoogdieren leest als een thriller. Het boek zit vol toevalligheden, evolutionaire wendingen en bijna-apocalyptische catastrofes die uiteindelijk hebben geleid tot de hedendaagse zoogdieren, inclusief wijzelf.’ - The Guardian

Biografie

Paleontoloog Steve Brusatte (1984) is verbonden aan de universiteit van Edinburgh. Met meer dan vijftien nieuw ontdekte soorten dinosauriërs en zoogdieren op zijn naam is hij een van de toonaangevendste wetenschappers op zijn vakgebied. Eerder schreef hij De opkomst en ondergang van de dinosaurus (2018).

Details

EAN :9789026360039
Auteur: 
Uitgever :Ambo/Anthos B.V.
Vertaler : Roelof Posthuma
Publicatie datum :  07-08-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :136 mm
Dikte :47 mm
Gewicht :704 gr
Status :Leverbaar bij onze leverancier
Aantal pagina's :588