Gevaarlijk lekker

Chris van Tulleken


Nederlands | 07-08-2025 | 392 pagina's

9789026371134

Paperback / softback


€ 24,99

 Van Dinter boeken




Korte beschrijving/Annotatie

Nu met voorwoord door expert duurzame lifestyle Marieke Eyskoot en nawoord van de auteur. The Sunday Times science book of the year.

Tekst achterflap

Waarom proppen we ons vol met eten dat vergaand industrieel is bewerkt en hoe komt het dat we daar maar niet mee kunnen stoppen? Dr. Chris van Tulleken dompelt zich onder in de wereld van ultrabewerkt eten, dé oorzaak van de wereldwijde obesitaspandemie. Hij laat zien waarom bewegen en wilskracht ons niet kunnen redden en wat ultrabewerkt voedsel echt doet met ons lichaam, onze gezondheid, ons gewicht en de planeet (hint: niets goeds!).

'Fascinerend, maar ronduit angstaanjagend onderzoek naar ons geïndustrialiseerde voedselsysteem.' - The Sunday Times

'Dit bevrijdende boek kan voorgoed veranderen hoe je eet.' - Marieke Eyskoot, presentator Binnestebuiten

'Schokkend boek. Ultrabewerkt eten is het nieuwe roken.' - Elisabeth Weerman, mede-oprichter NICE Fruitijs

'Het lezen van dit boek heeft mijn leven veranerd.' - De Nederlandse Boekengids

Biografie

Chris van Tulleken is universitair hoofddocent aan University College London en praktiserend arts infectieziektebestrijding. Hij focust zich als wetenschapper momenteel op onderzoeksintegriteit en belangenverstrengeling, met name op het gebied van (baby)voeding. Voor de BBC maakte hij talloze programma’s over gezondheid. Al tien jaar presenteert hij samen met zijn tweelingbroer Xand het met twee Bafta’s bekroonde Operation Ouch!. De voedselfuik is zijn debuut.

Details

EAN :9789026371134
Auteur: 
Uitgever :Ambo/Anthos B.V.
Vertaler : Auke van den Berg
Publicatie datum :  07-08-2025
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Status :Nog niet verschenen
Aantal pagina's :392