EAN:  9789028427587
Publicatiedatum:   20-06-2019
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  192

  Leverbaar bij Centraal Boekhuis

Het einde van de Tweede Wereldoorlog luidde een periode in waarin bijna alle westerse landen langdurige vrede kenden en economische voorspoed bereikten. Maar aan het begin van de eenentwintigste eeuw lijkt men uit het oog te zijn verloren hoe belangrijk het is om het eigen verleden te kennen. Want alleen dan kan er geleerd worden van gemaakte fouten, in plaats van stuurloos rond te dobberen in een ongrijpbare wereld van louter materiële welvaart die elk moment in chaos kan vervallen.

In De onbenoembare actualiteit laat Roberto Calasso zien hoe de existentiële leegte van het hedendaagse massatoerisme en de online pornografie geconfronteerd worden met de fundamentalistische islam, waar terroristen zich toe voelen aangetrokken die de westerse levensstijl beschouwen als plat vermaak. Calasso schetst een verontrustend dubbelportret van ons ongrijpbare heden en het tijdperk van Hitler-Duitsland, toen de mensheid de wereld op het randje van zelfvernietiging bracht.

Roberto Calasso (Florence, 1941) is uitgever en schrijver van succesvolle boeken als K. en Het roze van Tiepolo. Een erudiet verhalenverteller en pleitbezorger van mythen voor de moderne mens, is hij wel omschreven als een instituut op zichzelf.

  EAN: 9789028427587
  Auteur: 
  Uitgever: Wereldbibliotheek
  Vertaler:  Els van der Pluijm
  Publicatiedatum:   20-06-2019
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 212 mm
  Dikte: 17 mm
  Gewicht: 260 gr
  Voorraad: Leverbaar bij Centraal Boekhuis
  Bladzijden: 192