Wat wij willen

Mijn leven als moeder, vrouw, feminist

EAN:  9789028451407
Publicatiedatum:   20-04-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  176

  Leverbaar bij Centraal Boekhuis

'Al sinds mijn kinderjaren had ik één doel: voor mezelf kunnen zorgen, en dat heb ik gedaan.' Isabel Allende

In Wat wij willen neemt Isabel Allende ons mee op haar meest persoonlijke en emotionele reis in jaren. Ze vertelt over de belangrijke rol die het feminisme in haar leven speelt, van haar kindertijd tot nu. Ze roemt de vrouwen die haar leven richting hebben gegeven, zoals haar moeder Panchita, haar dochter Paula en haar literair agent Carmen Balcells. Maar ook schrijvers als Virginia Woolf en Margaret Atwood en vele anderen hebben haar geïnspireerd om zich in te zetten voor vrouwenrechten en om te strijden tegen achterstelling en discriminatie.

Vandaar dat ze ook met grote betrokkenheid schrijft over actuele thema's als de #MeToo-beweging en het leven in tijden van een wereldwijde pandemie. En dat alles doet Allende met die onmiskenbare passie voor het leven en de aanstekelijke overtuiging dat er ook op haar leeftijd alle tijd is voor de liefde.

Isabel Allende (1942) is de meest gelezen Spaanstalige schrijver ter wereld. Ze maakte naam met haar romans, van Het huis met de geesten tot Bloemblad aan zee, en favoriet onder de fans zijn ook haar zeer persoonlijke boeken Paula en De som der dagen. Haar oeuvre en levenswerk werden groots bekroond door Barack Obama met een Presidential Medal of Freedom.

  EAN: 9789028451407
  Auteur: 
  Uitgever: Wereldbibliotheek
  Vertaler:  Rikkie Degenaar
  Publicatiedatum:   20-04-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 135 mm
  Breedte: 210 mm
  Dikte: 15 mm
  Gewicht: 239 gr
  Voorraad: Leverbaar bij Centraal Boekhuis
  Bladzijden: 176