Hoe ik toch huisjesmelker werd

Over woonarmoede en ongelijkheid

EAN:  9789028451469
Publicatiedatum:   13-04-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  288

  Leverbaar bij Centraal Boekhuis

Hans de Geus kon geen hypotheek krijgen voor de bovenwoning die hij in Amsterdam wilde kopen. Hij kreeg wel een lening voor de aankoop van een paar appartementen die hij wilde verhuren op de vrije markt. Dat zette hem aan het denken over de oorzaken en gevolgen van de woningnood in Nederland.
Wonen is een grondrecht, maar wonen is onbetaalbaar geworden. De torenhoge huizenprijzen maken het starters en jongeren onmogelijk een huis te kopen. Tenzij ze een beroep kunnen doen op ouders die bemiddeld genoeg zijn om een gift of lening te verstrekken, en hun kinderen straks de dure afbetaalde woning en steeds vaker ook hun beleggingswoningen kunnen nalaten. De pechvogels zijn aangewezen op hoge vrijesectorhuren die een steeds groter deel van het toch al zo onzekere inkomen opslokken. Ze lijden aan woonarmoede en met zijn allen lijden we aan ongelijkheid met alle gevaren voor de samenleving van dien. En dat allemaal omdat in de jaren '80 de marktwerking zonder regulering in de mode raakte en de gehele Nederlandse economie op haar kop zette.
Aan de hand van zijn eigen ervaringen bespreekt Hans de Geus in Hoe ik een huisjesmelker werd de woningmarkt. Hij analyseert op heldere wijze waar het mis is gegaan en wat de economische en maatschappelijke gevolgen zijn.

Hans de Geus (1967) is beurscommentator bij rtlz
en publiceert regelmatig over economie in diverse
media. Hij is zelf actief als woningontwikkelaar en passief als vastgoedbelegger

  EAN: 9789028451469
  Auteur: 
  Uitgever: Wereldbibliotheek
  Publicatiedatum:   13-04-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 212 mm
  Dikte: 24 mm
  Gewicht: 383 gr
  Voorraad: Leverbaar bij Centraal Boekhuis
  Bladzijden: 288