De supermarktsurvivalgids

Hoe overleef je de tocht langs de schappen

EAN:  9789029092470
Publicatiedatum:   16-10-2018
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  288

  Leverbaar bij Centraal Boekhuis

Journalist, columnist en programmamaker Teun van de Keuken helpt je de beste keuzes maken in de supermarkt

Teun van de Keuken is de best denkbare reisleider voor de supermarkt: de afgelopen jaren heeft hij enorm veel kennis opgedaan over de voedselindustrie en van die ‘insider tips’ kun jij nu profiteren. Teun voert je langs de belangrijkste bezienswaardigheden op de afdelingen van de grootgrutter en vertelt je waar je de grootste gevaren kunt verwachten.

Hij leert je ook van de gebaande paden af te wijken en door de marketingtaal op de verpakkingen heen te prikken zodat je nooit meer met onzinproductenthuiskomt: geen ambachtelijke fabrieksproducten volgens grootmoeders recept of ‘handgekookte’ chips uit een industriële ketel.

En deze gids staat boordevol praktische tips: hoe bereid je je voor (maak een lijstje!), wat moet je kopen en wat juist niet? Hoe lees je een etiket? En je krijgt ook achtergrondinformatie: waarom zijn eetrijpe avocado’s nooit eetrijp? Wat is bijvoorbeeld plakvlees en zijn pitloze druiven echt pitloos? Dankzij de eerste survivalgids voor de supermarkt kun je eindelijk goed geïnformeerd boodschappen doen en de juiste keuzes maken.


‘Teun schrijft heel vlot en grappig maar bovenal gewoon prettig kritisch en interessant leesvoer dat ik zonder bestek zo naar binnen werk.’ Yvette van Boven

Teun van de Keuken (1971) is journalist, columnist voor Het Parool en de Volkskrant. Hij schuift geregeld aan bij Jinek en is programmamaker van onder meer De Monitor en Keuringsdienst van Waarde. Ook is hij initiatiefnemer en naamgever van de slaafvrije chocolade van Tony’s Chocolonely. Eerder publiceerde hij Puur en eerlijk; zijn eerste roman Goed volk verscheen in 2017.

  EAN: 9789029092470
  Auteur: 
  Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
  Publicatiedatum:   16-10-2018
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 161 mm
  Breedte: 215 mm
  Dikte: 27 mm
  Gewicht: 635 gr
  Voorraad: Leverbaar bij Centraal Boekhuis
  Bladzijden: 288
  Trefwoorden:   ei;eva jinek;gezond;goede keuzes maken;holle frasen;jan rothuizen;keuringsdienst van waarde;kip;supermarkt;tony chocolonely;vlees