EAN:  9789029094238
Publicatiedatum:   11-08-2021
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  208

  Leverbaar bij Centraal Boekhuis

Een prachtige blik op het leven van vrouwen in de Japanse maatschappij

‘Waardevolle, filosofisch verhalen over de wisselwerking tussen katten en mensen.’ NRC Handelsblad

Een kitten is langs de kant van de weg achtergelaten in een kartonnen doos. Zijn mijmeringen over zijn omstandigheden en zijn kille omgeving geven hem een haast menselijke waardigheid. Zijn enige gezelschap is het ritmische geluid van de trein die voorbijraast en hij denkt dat het de hartslag van de wereld zelf is. Op het nippertje wordt hij ontdekt: een jonge vrouw met een paraplu in haar hand buigt zich over hem heen.

Zo begint Zij en haar kat, dat het leven beschrijft van vier verschillende katten en hun vrouwelijke baasjes. Steeds weer staat het contrast centraal tussen de vrouwen, die worstelen met uitdagingen in het leven als eenzaamheid, verlegenheid en relatieproblemen en de katten, die geleid worden door hun instinct en karakter. Terwijl de vrouwen steeds sterker in hun schoenen komen te staan en het heft in eigen handen nemen in plaats van aan zichzelf te twijfelen, leveren de katten gevat commentaar op al die menselijke eigenaardigheden en zwaktes die ze niet altijd begrijpen.

In heldere, ontroerende taal geeft Zij en haar kat een inkijkje in de belevingswereld van katten en de mensen op wier leven ze zo’n enorme impact hebben.

‘Een teder verhaal over vier katten en hun vrouwelijke baasjes.’ NRC Handelsblad

‘Een lieve, even menselijke als kattige roman, die je doet glimlachen.’ Het Parool

Makoto Shinkai (1973) studeerde Japanse literatuur aan de universiteit van Chuo en is een van de bekendste regisseurs van Japan. Hij is de bedenker en regisseur van vele, met prijzen onderscheiden, animatiefilms waaronder Your Name, die bekendstaat als de animefilm met de hoogste opbrengst aller tijden en het internationaal succesvolle She and Her Cat, waarop de roman Zij en haar kat is gebaseerd.Naruki Nagakawa (1974) is de auteur van vele toneelstukken, manga’s (Japanse strips), scenario’s en romans. Hij schreef de roman Zij en haar kat naar het verhaal van Shinkai’s animatiefilm She and Her Cat.

  EAN: 9789029094238
  Auteur: 
  Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
  Vertaler:  Geert van Bremen
  Publicatiedatum:   11-08-2021
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 206 mm
  Dikte: 26 mm
  Gewicht: 390 gr
  Voorraad: Leverbaar bij Centraal Boekhuis
  Bladzijden: 208
  Trefwoorden:   animatie;anime;coming of age;hartverwarmend;inspirerend;japan;katten;korte verhalen;liefde;modern;poezen;relaties;samenleving;vrouwen