Chansons!

Op zoek naar het Franse lied door de straten van Parijs

EAN:  9789029095082
Publicatiedatum:   22-12-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  224

  In ons centraal magazijn

Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps laten je in dit boek over de liefde, het leven en de melancholie kennismaken met de muziek van onder anderen Édith Piaf, Jacques Brel, Serge Gainsbourg en Charles Aznavour. Samen struinen ze de straten van Parijs af, op zoek naar de verhalen achter het chanson. In de vier delen Paris, L’amour, Joie de vivre en Mélancolie nemen ze ons mee op ontdekkingstocht en zien we de stad door de ogen van Rob en Matthijs. Je kunt je geen betere gidsen wensen, beiden zijn verknocht aan de Franse hoofdstad.

In Chansons! staan de mooiste verhalen uit de serie, aangevuld met persoonlijke anekdotes, unieke foto’s, nieuwe belevenissen, terugblikken op de bijzondere reis en natuurlijk talloze lijstjes: de beste zangers, de mooiste liedjes en het beste terras van Parijs! Ook kun je alle chansons uit de serie terugluisteren met de Spotify-lijst CHANSONS! én je kunt alle plekken bezoeken waar Matthijs en Rob in de serie ook geweest zijn.

Matthijs van Nieuwkerk (Amsterdam, 1960) presenteerde vijftien jaar lang de succesvolle dagelijkse talkshow De wereld draait door. Daarnaast ontwikkelde hij diverse spin-offs van dit programma, zoals De wereld draait buiten, DWDD University en het DWDD Pop-Up Museum. In 2021 begon hij aan een nieuw zaterdagavondprogramma, Matthijs gaat door, met daarin heel veel muziek en bijzondere gesprekken.Rob Kemps (Best, 1985) is bekend als de zanger van Snollebollekes en staat daarmee in uitverkochte zalen door heel Nederland. Afgelopen jaar won hij De slimste mens en alle kijkers sloten hem in de armen. In het najaar is hij voor het eerst te zien als presentator op SBS6 met de spelshow The Wheel, bekend van de BBC.

  EAN: 9789029095082
  Auteur: 
  Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
  Publicatiedatum:   22-12-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 210 mm
  Breedte: 230 mm
  Dikte: 18 mm
  Gewicht: 854 gr
  Voorraad: In ons centraal magazijn
  Bladzijden: 224
  Trefwoorden:   chansons;de wereld draait door;frankrijk;muziek;npo;parijs