De webwinkel van Van Dinter boeken in Boxmeer

Heimwee moet je koesteren


Nederlands | 12-04-2023 | 336 pagina's

9789029098137

Paperback / softback


€ 22,50

  In winkelwagentje
 Van Dinter boeken

   Leverbaar bij onze leverancier
Tekst achterflap

Floortje Dessing maakt de balans op: wat is haar het meest bijgebleven van de bijzondere ontmoetingen met mensen over de hele wereld? Hoe heeft het reizen haar gevormd tot wie ze nu is en hoe kijkt ze naar de toekomst?

In Heimwee moet je koesteren blikt ze terug op vijfentwintig jaar reisprogramma’s maken. Ze vertelt over wat ze leerde van mensen die het roer omgooien en bewust kiezen voor een leven dichter bij de natuur – en waarom ze daar zelf nog niet klaar voor is. Over minimalistisch leven, gezond ouder worden en andere manieren van opvoeden, eten en de tijd beleven. Over de gevaren onderweg, hoe ze in het vak is gerold en hoe ze zich herpakt als ze tegen haar eigen grenzen aanloopt. Terwijl ze dieper graaft naar haar drijfveren gaat ze de belangrijke thema’s van onze tijd niet uit de weg. Maar ze deelt ook luchtiger inzichten: zoals de ontdekking dat neushoorns net zo goed een ochtendhumeur hebben en waarom je in de bush nooit een zwarte broek moet dragen.

Heimwee moet je koesteren is een verzameling van de avonturen die Floortje de afgelopen jaren heeft beleefd: zowel groot als klein, ver weg als dicht bij huis.

Biografie

Floortje Dessing (1970) begon in 1992 bij de radio en stapte in 1995 over naar televisie. Ze presenteerde bekende reisprogramma’s als 3 op Reis, Floortje naar het einde van de wereld, Floortje blijft hier en Floortje gaat mee. In 2016 won ze de Gouden Televizier-Ring. Daarnaast is ze schrijver van 365 dagen onderweg, 25 wereldroutes die je gedaan moet hebben en 100 wereldplekken die je gezien moet hebben en ambassadeur van Justdiggit en het Rode Kruis.

Details

EAN (ISBN) :9789029098137
Auteur: 
Uitgever :Meulenhoff Boekerij B.V.
Publicatiedatum :  12-04-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :216 mm
Breedte :141 mm
Dikte :33 mm
Gewicht :519 gr
Voorraad :Leverbaar bij onze leverancier
Bladzijden :336
Trefwoorden :  avonturen;inspiratie;persoonlijk inzicht;persoonlijke groei;reisverslag