Uw eigen Boxmeerse boekhandel op internet    -    Tijdelijk geen verzendkosten vanaf €20,-



Van Appelbol tot Zeeuwse bolus

Gebakwoordenboek

EAN:  9789038807386
Publicatiedatum:   05-11-2019
Uitvoering:  Hardback
Taal:   Nederlands
Hoogte:  121 mm
Breedte:  179 mm
Dikte:  20 mm
Gewicht:  234 gr
Bladzijden:  192

  Direct leverbaar uit ons (digitaal) magazijn

René Dings (1971) is dol op taal, geschiedenis en nutteloze feitjes. Eerder verzamelde hij in zijn boek Weg om legging (2010) opmerkelijke anekdotes en verrassende overpeinzingen over onjuist spatiegebruik, en in Over straatnamen met name (2017) vertelt hij hoe straatnamen tot stand komen en wat daar allemaal bij komt kijken.

We bakken wat af met zijn allen. Van simpele cake tot sjieke sachertaart en van macaron tot red velvet cake. Maar hoe zijn die taarten, koeken en gebakjes eigenlijk ooit allemaal ontstaan? Wanneer werd de eerste stroopwafel gebakken en wie bedacht ooit de madeleines? Hoe komen de kletskop, koggetje en kozak aan hun naam? Wat had Roald Dahl met Arnhemse meisjes? Is de tarte tatin werkelijk ontstaan door een foutje van de bakker dat goed uitpakte? En waarom is de Friese oranjekoek eigenlijk roze?

Voor de antwoorden op deze (en andere) vragen dook René Dings in eeuwenoude receptenboeken en kranten. Hij verdiepte zich in de herkomst van allerlei soorten gebak, verzamelde feiten en fabels, en noteerde de smeuïgste verhalen. Met Van Appelbol tot Zeeuwse bolus wordt bakken nog veel leuker. En gebak eten trouwens ook. Over Over straatnamen met name: ‘René Dings is een bekwame gids door straatnamenland.’ – Onze Taal ‘Een geweldig boek.’ – Frits Spits (De Taalstaat) ‘Echt ontzettend leuk.’ – Albert Verlinde (RTL Live)

    EAN: 9789038807386
    Auteur: 
    Uitgever: Singel Uitgeverijen
    Publicatiedatum:   05-11-2019
    Uitvoering: Hardback
    Taal: Nederlands
    Hoogte: 121 mm
    Breedte: 179 mm
    Dikte: 20 mm
    Gewicht: 234 gr
    Voorraad: Op werkdagen besteld: morgen afhalen of bezorgd
    Bladzijden: 192