Wegens drukte zijn leveringen vanuit het Centraal Boekhuis mogelijk vertraagd



Streetfood

Snelle Surinaamse gerechten van de Spicy Chef

EAN:  9789038811215
Publicatiedatum:   16-08-2022
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  160

  In ons centraal magazijn

Toen in 2020 de deuren van alle restaurants dicht moesten vanwege de lockdown en de onzekerheid bij iedereen groot was, besloot sterrenchef Soenil Bahadoer het over een heel andere boeg te gooien en kriskras door het land te rijden met zijn speciale Spicy Chef-foodtruck. Van hieruit serveerde hij het allerlekkerste streetfood dat hij van zijn moeder en door zijn culinaire reizen naar Suriname leerde maken. Van huisgemaakte rotirol, okrasoep en Surinaamse bami met gemarineerde kip tot een luxe bara met wagyu en truff el. In Streetfood deelt Soenil de recepten van de populairste gerechten en snacks uit zijn foodtruck. Dankzij de helder uitgeschreven recepten kan iedereen Soenils streetfood thuis bereiden.

Soenil Bahadoer (1967) is sinds 1995 eigenaar van het veel geprezen tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen. Hier combineert hij twee werelden; de klassieke, Franse keuken met kruiden en specerijen uit zijn Hindoestaanse, Surinaamse en Indiase achtergrond. In 2020 verscheen zijn eerste kookboek Spicy chef, dat genomineerd was voor Het Gouden Kookboek 2020. In de zomer van 2022 verschijnt een tweede kookboek, Spicy Chef Streetfood. Hassnae Bouazza is journalist (o.a. NRC Handelsblad), schrijver en programmamaker. Ze tekende de verhalen op in de boeken Spicy Chef en Spicy Chef Streetfood van Soenil Bahadoer. Ze schreef o.a. Arabieren kijken – de alledaagse revolutie (2013) en Een koffer vol citroenen. Herinneringen aan mijn moeder (2022).

    EAN: 9789038811215
    Auteur: 
    Uitgever: Singel Uitgeverijen
    Publicatiedatum:   16-08-2022
    Uitvoering: Hardback
    Taal: Nederlands
    Hoogte: 196 mm
    Breedte: 247 mm
    Dikte: 21 mm
    Gewicht: 750 gr
    Voorraad: In ons centraal magazijn
    Bladzijden: 160