De webwinkel van Van Dinter Boeken in Boxmeer

Patisserie Coucou


Nederlands | 08-03-2024 | 256 pagina's

9789038812724

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 38,99


 Van Dinter boeken

   Leverbaar bij onze leverancier
Tekst achterflap

‘Coucou mes chéris!’ riep Enzo’s Franse oma altijd als ze aan kwamen rijden onder de kersenbomen bij haar thuis. Zijn zomers als kind in Zuid-Frankrijk bracht hij met name door aan de koele houten tafel in de keuken. Hij tekende en zijn oma kookte en bakte. Terwijl ze mantecaos rolde, vertelde ze hoe zij de koekjes met zonnebloemolie en kaneel maakte, maar dat toen zij ze leerde maken als kind in Algerije, haar moeder reuzel en oranjebloesem gebruikte. ‘Mensen zoals wij, die meerdere landen hun thuis noemen, passen hun recepten aan. Traditie is voor koppige Italianen!’ zei ze dan  ondeugend.

Patisserie Coucou bevat de recepten die Enzo naar zijn oma’s had gestuurd als ze nu nog konden bakken. ‘Aangepaste recepten’, zoals zijn Franse oma dat noemde, geïnspireerd op zijn Mamie Edith, Mamie Raymonde en Grandma Maisie. Verwacht bloemige Arabische aroma’s, kleurrijke Indiase specerijen, Franse patisseriekennis en Brits comfortfood, allemaal in een eigentijds vegan jasje. De recepten worden begeleid door korte anekdotes, herinneringen en illustraties. Zo is het net alsof u vroeger naast Enzo en zijn oma aan de koele houten keukentafel in Zuid-Frankrijk zat.

Biografie

Enzo Pérès-Labourdetteis een multi-talent; illustrator, kinderboekenauteur en culinair schrijver. Hij illustreerde voordat zijn studie afgelopen was al voor The New York Times en ging daarna voorAmerikaanse klanten tekenen als The New Yorker en National Geographic. Hij bedacht stoffen voor Maison Valentino en ontwierp een tegelmonument van 200m2 voor de stad Amsterdam. Voor zijn ontspanning bakt hij, althans dat deed hij, totdat hij de eerste vegan winnaar van Heel Holland Bakt werd in 2022. Nu schrijft hij ook recepten, wat volgens hem niet heel anders is dan tekenen met ingrediënten. 

Details

EAN :9789038812724
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Publicatie datum :  08-03-2024
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :267 mm
Breedte :216 mm
Dikte :26 mm
Gewicht :1161 gr
Status :Leverbaar bij onze leverancier
Aantal pagina's :256