De webwinkel van Van Dinter boeken Boxmeer

Ontluikend christendom


Nederlands | 29-01-2022 | 480 pagina's

9789043536615

Hardback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 31,50

  In winkelwagentje
 Van Dinter boeken

   Leverbaar bij onze leverancier
Korte beschrijving/Annotatie

Een cultuurgeschiedenis over de geboorte van het christendom in de Grieks-Romeinse wereld.

Tekst achterflap

‘Ontluikend christendom’ van Daniël de Waele is een cultuurgeschiedenis over het ontstaan van het christendom. Hoe beleefden heidenen, joden en christenen het ondermaanse bestaan in de eerste eeuwen van onze jaartelling, zo ongeveer van de eerste tot de vierde eeuw? Hoe leefden zij, wat geloofden zij, hoe dachten zij en hoe beïnvloedden zij elkaar? Natuurlijk, het waren mensen zoals wij, maar de moderne mens valt van de ene verbazing in de andere, en staat soms verbluft als hij ontdekt hoe anders mensen toen tegen het leven aankeken. Kennis van die pluriforme, multireligieuze wereld draagt ook bij aan de verheldering van een reeks geschriften die in die tijd het licht zagen: het Nieuwe Testament.

‘Men zal niet gemakkelijk een tegenhanger van dit boek vinden, waarin zowel het jodendom als het heidendom als het vroege christendom zo nauwkeurig in beeld worden gebracht.’ – Prof. dr. Klaas A.D. Smelik

Recensie/Quote

***** Ontzettend fascinerend

Biografie

Dr. Daniël De Waele is docent Protestantse godsdienst en Nieuwe Testament aan het Hoger Instituut voor Protestantse Godsdienstwetenschappen te Brussel. Daarnaast is hij lid van de Leerplancommissie voor Protestants Godsdienstonderwijs in Vlaanderen.

Details

EAN (ISBN) :9789043536615
Auteur: 
Uitgever :VBK Media
Publicatiedatum :  29-01-2022
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :234 mm
Breedte :162 mm
Dikte :44 mm
Gewicht :800 gr
Voorraad :Leverbaar bij onze leverancier
Bladzijden :480