Pastoraat voor iedereen

Praktische adviezen voor de gemeente

EAN:  9789043537728
Publicatiedatum:   15-10-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  128

  Leverbaar bij Centraal Boekhuis

Pastoraat is een opdracht voor de gemeente. 'De leden der gemeente onderhouden de herderlijke zorg ten opzicht van elkander', aldus een zin uit de Hervormde Kerkorde. Je staat er samen voor. En nu ga je op bezoek bij een zieke, je hoort van zorgen bij mensen. Wat te doen? Hoe te beginnen? Het oppakken van het pastorale werk is niet eenvoudig. De meeste gemeenteleden hebben hiervoor geen opleiding.

In dit boek wil Nynke Dijkstra in een kort bestek, op heldere wijze de hoofdlijnen van het pastoraat in de christelijke gemeente aanreiken. De nadruk ligt daarbij op de praktische kant van het werk: hoe leer je luisteren? Hoe voer je een gesprek? Hoe ga ik om met de bijbel in het pastoraat? Kun je leren bidden met mensen? Hoe reageer ik op kritiek op de kerk of de predikant? Hoe leer ik mijn beperkingen en mijn kracht kennen? Voorafgaand aan deze praktische aanwijzingen wordt ingegaan op de vragen: Wat is pastoraat? Wat vinden we daarover in de Bijbel? Welke plaats neemt het pastorale werk in in de gemeente? Wat mogen we daarin van elkaar verwachten?

Drs. Nynke Dijkstra-Algra was jarenlang gemeenteadviseur en werkt nu voor de afdeling missionair werk van de protestantse kerk.

  EAN: 9789043537728
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Publicatiedatum:   15-10-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 125 mm
  Breedte: 200 mm
  Dikte: 13 mm
  Gewicht: 163 gr
  Voorraad: Leverbaar bij Centraal Boekhuis
  Bladzijden: 128