De webwinkel van Van Dinter Boeken in Boxmeer

Little Book of Balenciaga


Nederlands | 30-08-2022 | 160 pagina's

9789043923941

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 18,99


 Van Dinter boeken

   Leverbaar bij onze leverancier
Korte beschrijving/Annotatie

Little Book of Balenciaga (Nederlandstalig) schetst het verhaal van modeontwerper Cristóbal Balenciaga en de voortzetting van het merk na zijn overlijden. Geschreven door Emmanuelle Dirix.

Tekst achterflap

Het inspirerende verhaal van de meest iconische modeontwerper van de twintigste eeuw.

In Little Book of Balenciaga van Emmanuelle Dirix lees je over het werk, het leven en de nalatenschap van ontwerper Cristóbal Balenciaga. Na zijn overlijden bleef het merk actueel en het wordt nu gedragen door een jong publiek van fashionliefhebbers.

Balenciaga wordt gezien als de godfather van het conceptuele ontwerp, meester van de vorm en echte modevisionair. Hij was een van de meest iconische modeontwerpers van de twintigste eeuw: de puurheid van zijn lijn, het draagcomfort van zijn kleding en zijn gebruik van stoffen, kleur en volume hebben de mode van richting doen veranderen. Ook zijn iconische creaties, waaronder de revolutionaire baby-doll-, envelop- en zakjurken komen aan bod.

Het boek bevat vele betoverende afbeeldingen van de ontwerpen en de meeslepende tekst is geschreven door modedocente en -historicus Emmanuelle Dirix.

Een stijlvol boek in de serie van: Little Book of Prada, Little Book of Gucci, Little book of Yves Saint Laurent, Little book of Chanel, Little Book of Dior, Little Book of Louis Vuitton en Little Book of Hermès. Het ultieme cadeau voor iedere fashionliefhebber.

Details

EAN :9789043923941
Auteur: 
Uitgever :VBK Media
Publicatie datum :  30-08-2022
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :190 mm
Breedte :131 mm
Dikte :17 mm
Gewicht :332 gr
Status :Leverbaar bij onze leverancier
Aantal pagina's :160