Uw eigen Boxmeerse boekhandel op internet    -    Tijdelijk geen verzendkosten vanaf €20,-
EAN:  9789044644647
Publicatiedatum:   26-06-2020
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:   Nederlands
Hoogte:  137 mm
Breedte:  213 mm
Dikte:  29 mm
Gewicht:  446 gr
Bladzijden:  344

  Direct leverbaar uit ons (digitaal) magazijn

Al vijftien jaar lang zeggen mensen tegen me dat het ‘gewoon een fase’ is. ’s Nachts niet doorslapen is ‘gewoon een fase’. Ongelukjes op het potje en alles wat daarbij hoort zijn ‘gewoon een fase’. De driftbuien van de verschrikkelijke twee: ook ‘gewoon een fase’. Slecht eten, bijdehand zijn, de obsessies. De peutertijd waarin ze weigerden een slaapje te doen, de tienertijd waarin ze niet voor één uur ’s middags hun bed uit te krijgen zijn. Allemaal ‘gewoon fases’. Maar wanneer houden die ‘fases’ eens op? WANNEER?
Mama droomt van een pittoresk landelijk huisje met een rozenperk en kakelende kippen in de tuin. Maar het leven loopt zoals altijd anders. De kippen blijken vals en zwijgen, en de rozen hebben verraderlijke doornen. En dan zijn haar lieftallige kleuters ook nog eens getransformeerd tot onuitstaanbare tieners. In plaats van te fantaseren over wie er zou winnen in een gevecht – een dragon badger of een ninja horse? – brengen ze de dag al snapchattend door, slenteren ze door het huis en communiceren ze uitsluitend door middel van zuchten. Behalve natuurlijk wanneer er verwacht wordt dat Ellen in de vroege uurtjes haar taxidiensten aanbiedt, of als ze extravagant poseren voor hun Instagram-stories. En er is nooit, maar dan ook nooit, melk in huis. Kan mama ook maar één moment voor haarzelf hebben? Kan ze soms wat me-time krijgen, nu ze haar eigen tanden nog heeft? En kan ze eindelijk een manier vinden om er helemaal geen zak om te geven?
Gill Sims (1978) is auteur en illustrator. Haar eerste boek, Waarom mama drinkt, was in Engeland een van de bestverkochte boeken van 2017. Waarom mama vloekt is zo mogelijk een nog groter succes, en stond zeven weken op 1 in de bestsellerlijsten. Gill Sims woont in Schotland met haar man, twee kinderen en een recalcitrante borderterriër, die heerst over het huis als een keizer.

  EAN: 9789044644647
  Auteur: 
  Uitgever: Prometheus, Uitgeverij
  Publicatiedatum:   26-06-2020
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 137 mm
  Breedte: 213 mm
  Dikte: 29 mm
  Gewicht: 446 gr
  Voorraad: Op werkdagen besteld: morgen afhalen of bezorgd
  Bladzijden: 344