Anders

Gender door de ogen van een primatolooog

EAN:  9789045041629
Publicatiedatum:   24-05-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  440

  In ons centraal magazijn

In 'Anders' buigt de wereldberoemde primatoloog Frans de Waal zich over verschillen in sekse en gender bij de mens en andere dieren. Hij maakt hierbij gebruik van zijn grote kennis van onze naaste verwanten: chimpansees en bonobo’s. Wat is het geheim van de door vrouwen geleide vreedzame samenleving van bonobo’s? En wat kunnen wij mensen leren van mannelijke dominantie en territorialiteit bij chimpansees? Tegenwoordig wordt vaak beweerd dat genderverschillen het resultaat zijn van sociale vorming, maar De Waal toont aan dat het een biologische basis heeft. Hij behandelt onderwerpen als genderidentiteit, seksualiteit, gendergerelateerd geweld, vriendschap en zorgzaamheid, en laat overtuigend zien dat de evolutionaire biologie bijdraagt aan een genuanceerder cultureel begrip van gender.

In Anders buigt bioloog Frans de Waal zich over gender en sekse bij mensen en andere primaten. Hij wijst op universele geslachtsverschillen, maar ziet geen biologische reden voor genderongelijkheid.

Frans de Waal (1948) is een wereldberoemde Amerikaans-Nederlandse bioloog en hoogleraar psychologie aan de Emory University in Atlanta. Hij schreef onder meer de bestsellers 'De bonobo en de tien geboden', 'De aap in ons', 'Een tijd voor empathie' en 'Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?'. Frans de Waal was in 2017 een indrukwekkende en zeer goed bekeken Zomergast. In 2019 verscheen zijn boek over emoties bij dier en mens: 'Mama's laatste omhelzing'. Zijn nieuwste werk 'Anders' verschijnt in 2022

  EAN: 9789045041629
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
  Vertaler:  Albert Witteveen
  Publicatiedatum:   24-05-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 150 mm
  Breedte: 230 mm
  Dikte: 36 mm
  Gewicht: 675 gr
  Voorraad: In ons centraal magazijn
  Bladzijden: 440