EAN:  9789045046013
Publicatiedatum:   04-04-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  296

  In ons centraal magazijn

In ‘Eenling zijn’ meent Rüdiger Safranski dat ieder mens in de eerste plaats een individu is. De een zoekt liever aansluiting bij de groep, de ander heeft de ambitie om de eigenheid te cultiveren. Tussen de twee polen van eenling en gemeenschap zijn er indrukwekkende pogingen geweest om individueel te zijn. Hij begint bij Michel de Montaigne en gaat via Rousseau, Diderot, Kierkegaard, Stirner en Thoreau verder naar de existentialistische filosofie van de twintigste eeuw. Daarbij benadert hij de vraag hoe ver we kunnen gaan om eenling te zijn, steeds vanuit verschillende invalshoeken. In een tijd waarin iedereen naar zichzelf op zoek is en van die zoektocht verslag doet, blijkt die vraag verrassend actueel.

Een filosofische ontdekking over hoe de mens als individu zichzelf beweegt tussen de twee polen van eenling en gemeenschap.

Ruud Hisgen werkt als docent en auteur bij het Instituut Direct Dutch (Den Haag). Zijn nieuwste boek dat hij samen met Adriaan van der Weel schreef, 'De lezende mens', is in februari 2022 verschenen.

‘Het boek van Safranski zou je een cultuurgeschiedenis van het ‘eenling zijn’ kunnen noemen, hoewel van bescheiden omvang.’

  EAN: 9789045046013
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
  Vertaler:  Wil Boesten
  Publicatiedatum:   04-04-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 134 mm
  Breedte: 212 mm
  Dikte: 24 mm
  Gewicht: 362 gr
  Voorraad: In ons centraal magazijn
  Bladzijden: 296