Het bijenbalkon

hoe tover je een saai stadsbalkon om tot een insectenparadijs?

EAN:  9789045046389
Publicatiedatum:   28-03-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  160

  In ons centraal magazijn

In ‘Het bijenbalkon’ verteld Caspar Janssen over de missie om natuur aan te brengen in de stad. Onder het motto ‘niet zeuren maar doen’ besloot Janssen in het vroege voorjaar van 2019 zijn kale stadsbalkon om te vormen tot een paradijs voor vlinders, bijen en andere beestjes. Dat leidde voor de onervaren tuinier tot een leerzame, vrolijke en soms verbluffende ontdekkingsreis, op zijn eigen balkon, maar ook door de wereld van kwekers, potgrond, bijen- en vlinderplanten, insectenhotels, plantenpotten, insecten, vogels, andere beestjes, biologen en buren. Met hulp van kenners slaagt hij uiteindelijk in zijn missie: een balkonjungle creëren met honderden soorten beestjes, die zijn balkon opeens beschouwen als bron van voedsel en als ideale biotoop voor de voortplanting.

Caspar Janssen besloot van zijn stadsbalkon een paradijs voor insecten te maken. Met hulp van kenners slaagt hij erin en wordt zijn balkon een ideale biotoop voor honderden soorten beestjes.

Caspar Janssen (1962) is schrijver en journalist en schrijft onder meer voor de Volkskrant. Van zijn hand verschenen
eerder de boeken 'Ontpopt', 'In de ban van het beest' en 'Caspar loopt'. Voor de Vogelserie van Atlas Contact schrijft hij een
monografie over de koolmees. In 2021 zijn nieuwe boek 'Het bijenbalkon'.

(Foto: Jelmer de Haas)

  EAN: 9789045046389
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
  Publicatiedatum:   28-03-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 165 mm
  Breedte: 246 mm
  Dikte: 13 mm
  Gewicht: 326 gr
  Voorraad: In ons centraal magazijn
  Bladzijden: 160