De webwinkel van Van Dinter boeken Boxmeer

De aarde volgens W.F. Hermans


Nederlands | 22-04-2023 | 272 pagina's

9789045047515

Hardback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 29,99

  In winkelwagentje
 Van Dinter boeken
Korte beschrijving/Annotatie

Er bestaan talloze boeken en artikelen over W.F. Hermans, maar over de rol die geologie in zijn literaire werk speelt is weinig bekend.

Tekst achterflap

Over het belang van de geologie voor het schrijverschap en wereldbeeld van Willem Frederik Hermans. Hermans was een van de grootste Nederlandse schrijvers van de twintigste eeuw, maar hij was ook wetenschapper, een fysisch geograaf. Er zijn talloze boeken, artikelen en biografieën over hem verschenen, maar over de rol die de aardwetenschappen spelen in zijn literaire werk is nog niet veel bekend. Kroonenberg toont overtuigend aan dat ook de fysisch-geografische en geologische context van Hermans’ werken onze volle aandacht verdient.

Recensie/Quote

Op geheel eigen wijze weet hij literatuur en natuurwetenschap te combineren tot een alleszins lezenswaardig geheel. In een zevental hoofdstukken beschrijft hij de aardwetenschappelijke aspecten in de boeken van Hermans. Dat doet hij, zoals we van hem gewend zijn, met grote eruditie en een fors gevoel voor onderkoelde humor. (...) Zeer aanbevolen voor iedereen die belangstelling heeft voor literatuur en voor natuurwetenschap.'

Biografie

Salomon Kroonenberg (1947) is emeritus hoogleraar geologie aan de Technische Universiteit Delft. Hij schreef De menselijke maat, bekroond met de Eurekaprijs voor het beste non-fictieboek, Waarom de hel naar zwavel stinkt en De binnenplaats van Babel. Kroonenbergs boeken zijn vertaald in het Engels, Duits, Turks, Chinees en Azerbeidzjaans.

Details

EAN (ISBN) :9789045047515
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum :  22-04-2023
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :216 mm
Breedte :143 mm
Dikte :23 mm
Gewicht :460 gr
Voorraad :Tijdelijk niet leverbaar
Bladzijden :272